Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann pågrepet for skytingen i Paris

En mann er pågrepet i forbindelse med de mange skyteepisodene i den franske hovedstaden.

TRUSLER MOT TV-KANAL:  Dette overvåkningsbildet fra truslene mot BFM-TV på fredag viser mannen med pumpehagle som politiet mener står bak ytterligere tre angrep i Paris mandag. Ifølge politiet skal mannen ha sagt: - Neste gang bommer jeg ikke. Foto: AP Photo/Prefecture de Police
TRUSLER MOT TV-KANAL: Dette overvåkningsbildet fra truslene mot BFM-TV på fredag viser mannen med pumpehagle som politiet mener står bak ytterligere tre angrep i Paris mandag. Ifølge politiet skal mannen ha sagt: - Neste gang bommer jeg ikke. Foto: AP Photo/Prefecture de Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann er pågrepet i forbindelse med de mange skyteepisodene i den franske hovedstaden.  Det opplyser den franske påtalemyndigheten i kveld.

Han ble pågrepet klokka 18 lokal tid da han satt i en bil i Bois-Colombes, vest for Paris.

Mannen som er pågrepet skal være svært lik mannen på overvåkningsbildene politiet har sendt ut, skriver Le Monde.

Politiet har sikret seg DNA fra den pågrepne mannen og vil sammenligne dette med spor fra åstedet. Det har foreløpig ikke vært mulig å avhøre mannen.

Politikilder sier ifølge Libération at mannen var i en «semibevisst» tilstand da han ble pågrepet, kraftig bedøvd av medikamenter i det som kan se ut til å ha vært et selvmordsforsøk.

Tre angrep på en dag Den pågrepene mannen mistenkes for å stå bak fire angrep i Paris den siste uken. Tre av angrepene skjedde mandag.
Først ble en 27 år gammel fotograf skutt da en bevæpnet mann tok seg inn avisas Libérations lokaler i Paris.

Tilstanden er fortsatt kritisk for 27-åringen.

Etter angrepet på Libération avfyrte mannen med våpen utenfor en bank i finansområdet La Défense lenger vest i byen.

Etter denne skyteepisoden tok den samme mannen en sjåfør som gissel og fikk han til å kjøre ham til sentrale Paris, før han lot sjåføren gå.

Truet TV-kanal Fredag for en uke siden truet også en våpenmann journalister ved TV-kanalen BFM-TV.

Politiadvokat i Paris, Francis Molin, forteller at våpenmannen trolig står for alle angrepene alene.

- På bakgrunn av disse hendelsene, tror vi det er mest sannsynlig at samme gjerningsmann står bak, sier han ifølge nyhetsbyrået AP.

Motivet for ugjerningene er foreløpig ukjent.

MISTENKT:  En mann er pågrepet i forbindelse med skytingen i Paris de siste dagene. Mannen skal være svært lik mannen disse overvåkningsbildene av den mistenkte som ble publisert av politiet tidligere denne uka. Foto: AP Photo / Paris Prosecutor Office
MISTENKT: En mann er pågrepet i forbindelse med skytingen i Paris de siste dagene. Mannen skal være svært lik mannen disse overvåkningsbildene av den mistenkte som ble publisert av politiet tidligere denne uka. Foto: AP Photo / Paris Prosecutor Office Vis mer