Mann pågrepet for trusler mot Støre, Haakon og Stoltenberg

Innrømmer at han la ut videoen, men erkjenner ikke straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 18. januar ble det arrestert en mann i forbindelse med trusselvideoen som ble publisert på Internett 17. januar.

- Den pågrepne er i 20-åra og norsk statsborger. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling så snart som mulig, skriver PST i en pressemelding.

Videoen oppfattes som en trussel mot statsminister Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og kronprins Haakon.

Siktet Han er foreløpig siktet for overtredelse av straffelovens §99, trusler mot myndighetspersoner, og straffelovens §147c, oppfordring til terror.

- Jeg kan bekrefte at min klient er pågrepet og skal framstilles for varetektsfengsling i dag, sier advokat John Christian Elden.

Ikke straffskyld Advokaten sier til Dagbladet at klienten som er siktet for trusselvideoen ikke erkjenner straffskyld.  

- Min klient vedgår at det var han som la ut videoen på YouTube, men han mener at han ikke har gjort noe straffbart, sier Elden.

Mannen fremstilles i dag for varetektsefengsling i Skien Tingrett. Mannen er ikke tidligere kjent i forbindelse med tidligere terrorrelaterte saker.

Pågripelsen skjedde med bistand fra Telemark politidistrikt, og skjedde på hans bopel i Skien.

Bakgrunnen for trusselvideoen er at politiet og Stortinget har mottatt en søknad fra organisasjonen «Muslimer mot okkupasjon», der de ber om å demonstrere for at norske soldater bør dra ut av Afghanistan. Demonstrasjonen skal pågå i dag fra klokka 14 til 16 i Oslo.

Dagbladet kommer med mer.