DØDSBRANN: Seks personer omkom i brannen, her bæres to av dem ut. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
DØDSBRANN: Seks personer omkom i brannen, her bæres to av dem ut. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug/DagbladetVis mer

Mann pågrepet for Urtegatabrannen

Siktet for mordbrannen der seks personer omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo har i dag pågrepet en mann 40-årene i forbindelse med etterforskningen av brannen i Urtegata 31 i Oslo 13. desember 2008.

Til sammen seks mennesker omkom som følge av brannen.

Pågripelsen kommer på bakgrunn av en bred og omfattende etterforskning, melder politiet.

Politiet har fått rettens medhold i at det er skjellig grunn til å mistenke vedkommende for å stå bak brannen.

Mannen, som er norsk statsborger, er på det nåværende tidspunkt siktet etter mordbrannparagrafen. Avhør av ham er påbegynt, og han vil bli fremstilt for varetektsfengsling en av de nærmeste dagene.

Richard Walberg (24), Annika Østlund (25), Herluf Mathiesen (51) og en etiopisk statsborger (36) er tidligere blitt omtalt blant ofrene i brannen.

En teknisk etterforskningsrapport har konkludert med at brannen skyldes «tilførsel av bar ild». Politiet ville da ikke si at det ble konkluderes med at brannen var påtent. Samtidig er det slått fast at brannårsaken ikke var elektriske feil eller mekaniske feil.

Beboerne har tidligere sagt at de trodde en pyroman sto bak brannen. Politiet har inntil nå ikke ønsket å si noe om en eventuell gjerningsperson. Vakthavende brannsjef i Oslo brann- og redningsetat, Nils Kristiansen, så trapperommet der brannen startet med egne øyne.

- Det har helt klart vært stor varmeutvikling i trapperommet. Murpussen er brent av. Vi utelukker ikke at den er påtent, men vi kan ikke si noe sikkert, sa Kristiansen til Dagbladet.

Olav Thon eier bygården. Han har gått ut og lovet en dusør på en million kroner til den eller de som kunne bidra til å oppklare saken.

Finans- og miljøkrimseksjonen ved Oslo politidistrikt har etterforsket saken.