Mann pågrepet for Urtegatabrannen

Siktet for mordbrannen der seks personer omkom.

DØDSBRANN: Seks personer omkom i brannen, her bæres to av dem ut. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
DØDSBRANN: Seks personer omkom i brannen, her bæres to av dem ut. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo har i dag pågrepet en mann 40-årene i forbindelse med etterforskningen av brannen i Urtegata 31 i Oslo 13. desember 2008. Til sammen seks mennesker omkom som følge av brannen.

Pågripelsen kommer på bakgrunn av en bred og omfattende etterforskning, melder politiet.

Politiet har fått rettens medhold i at det er skjellig grunn til å mistenke vedkommende for å stå bak brannen. Mannen, som er norsk statsborger, er på det nåværende tidspunkt siktet etter mordbrannparagrafen. Avhør av ham er påbegynt, og han vil bli fremstilt for varetektsfengsling en av de nærmeste dagene. Richard Walberg (24), Annika Østlund (25), Herluf Mathiesen (51) og en etiopisk statsborger (36) er tidligere blitt omtalt blant ofrene i brannen. En teknisk etterforskningsrapport har konkludert med at brannen skyldes «tilførsel av bar ild». Politiet ville da ikke si at det ble konkluderes med at brannen var påtent. Samtidig er det slått fast at brannårsaken ikke var elektriske feil eller mekaniske feil.

Beboerne har tidligere sagt at de trodde en pyroman sto bak brannen. Politiet har inntil nå ikke ønsket å si noe om en eventuell gjerningsperson. Vakthavende brannsjef i Oslo brann- og redningsetat, Nils Kristiansen, så trapperommet der brannen startet med egne øyne.- Det har helt klart vært stor varmeutvikling i trapperommet. Murpussen er brent av. Vi utelukker ikke at den er påtent, men vi kan ikke si noe sikkert, sa Kristiansen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer