Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann pågrepet for våpensalg til Paris-angriperne

To kinesiske AK-47-geværer og to Zasatava M70, laget i det tidligere Jugoslavia.

MINNES: I går ble det holdt en minnemarkering ble holdt for de 130 ofrene for terroren i Paris. Foto: NTB SCANPIX.
MINNES: I går ble det holdt en minnemarkering ble holdt for de 130 ofrene for terroren i Paris. Foto: NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysk politi har pågrepet en 34 år gammel mann som er mistenkt for å ha solgt våpen til gjerningsmennene bak Paris-angrepene.

- Jeg kan bekrefte at en mann er varetektsfengslet, mistenkt for våpensalg, sier en talsmann for tyske myndigheter. Det skal være fransk etterforskning som har ført til pågripelsen.

Skal ha solgt fire skytevåpen Den 34 år gamle mannen er ifølge den tyske avisen Bild mistenkt for å ha solgt fire våpen til de antatte IS-ekstremistene som drepte 130 mennesker for to uker siden.

Ifølge avisen skal det være snakk om to kinesiske AK-47-gevær og to Zasatava M70 laget i det tidligere Jugoslavia. Våpnene skal være solgt en uke før angrepene i Paris.

Politiet skal også ha undersøkt mannens mobiltelefon og funnet fire eposter som viser at han har hatt kontakt med en person i Paris, og fransk politi mener de har bevis for at 34-åringen solgte våpen til Paris-angriperne.

Trusselmistanke avblåst i Dortmund I etterkant av angrepene i Paris har Tyskland høynet trusselnivået. Torsdag pågrep politiet to menn mistenkt for å planlegge det politiet kalte «alvorlig voldshandling» i Dortmund. Fredag avkrefter tyske myndigheter at det foreligger planer om angrep i Dortmund nordvest i landet.

Politiet mottok torsdag kveld tips om et mulig angrep i Dortmund. Fredag uttalte delstatsminister Ralf Jäger i Nordrhein-Westfalen til lokalavisen Ruhr Nachrichten at det ikke er avdekket konkrete indikasjoner på planlagte angrep i Dortmund.

Politiet fikk tipset torsdag kveld etter en aksjon i Berlin der to menn ble pågrepet under en aksjon rettet mot et islamsk kultursenter. De to ble fredag morgen løslatt, og politiet konkluderte med at ingenting tyder på planlagte angrep i Berlin.

Også en tredje person ble arrestert fredag morgen i Berlin, men også denne personen ble løslatt etter få timer.

Antiterrorlov Fredag vedtok også den tyske nasjonalforsamlingen å forlenge midlertidige endringer i antiterrorloven. Endringene gir den tyske sikkerhetstjenesten rett til å kreve informasjon fra banker, flyselskaper og teleselskaper.

De utvidede fullmaktene skal gjelde helt til 2021 og fører for eksempel til at flyselskaper må oppgi navn, adresse og reisedetaljer om passasjerer hvis sikkerhetstjenesten ber om det. Endringene i loven ble innført i 2011 og skulle egentlig opphøre neste år.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media