HOLDT FANGET I TO DAGER: En fem år gammel jente kjemper for livet etter å ha blitt voldtatt og mishandlet. Her fraktes hun til et spesialsykehus i New Delhi. Nå er en mann pågrepet for ugjerningen. Foto. Reuters / NTB scanpix
HOLDT FANGET I TO DAGER: En fem år gammel jente kjemper for livet etter å ha blitt voldtatt og mishandlet. Her fraktes hun til et spesialsykehus i New Delhi. Nå er en mann pågrepet for ugjerningen. Foto. Reuters / NTB scanpixVis mer

Mann pågrepet for voldtekt av femåring i India

Jenta ble mishandlet på det groveste og forsøkt drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En indisk jente (5) ble i forrige uke voldtatt, mishandlet og holdt fanget i to dager i hovedstaden New Dehli - angivelig av en nabo (22).

Jenta ble bortført mandag mens hun lekte utenfor hjemmet sitt. En mann er nå pågrepet i saken, melder Al Jazeera.

Pågrepet i Bihar Jenta kjempet lenge for livet etter overgrepene, men tilstanden hennes skal nå være stabil. Naboen, som politiet identifiserer som den 22 år gamle Manjoi, ble pågrepet i Bihar-provinsen øst i landet fredag.

Han rømte østover etter å angivelig ha mishandlet den lille jenta, og ble funnet hos svigerfamilien.

Sterke reaksjoner Overfallet har skapt sterke reaksjoner i India. Folk som protesterte utenfor politiets hovedkvarter i New Dehli ropte slagord mot politiet og prøvde å komme seg over barikadene.

En av demonstrantene sa at grunnen til demonstrasjonen var at folk var sinte som følge av myndighetenes manglende tiltak, og de krevde avgangen til Dehlis politisjef, Neeraj Kumar.

Politiet har blant annet blitt beskyldt for å ha tatt imot bestikkelser for å holde tett om saken. Faren til jenta har dessuten kritisert dem for å ikke ta familien på alvor da de meldte henne savnet.

- De var motvillige til å ta imot savnetmeldingen da vi kom til dem første gang, sa han.

Da hun var funnet skal politiet dessuten ha sagt at de skulle være «fornøyde med det faktum at hun i det minste var funnet i live».

En talsmann for politiet sier at de undersøker både anklagene om passivitet og korrupsjon.

Prøvde å drepe henne Gjerningsmannen skal, etter å ha mishandlet jenta på det groveste, ha prøvd å kvele henne, ifølge RN Bansal, sjef for Swami Dayanand-sykehuset som behandler femåringen.

Selv om tilstanden hennes nå er stabil, skal hun ha behov for omfattende operasjoner. Jentas underliv skal være stygt skadet, og legende har måttet fjerne gjenstander fra kroppen. I tillegg til skadene behandles jenta for infeksjoner.

Den antatte gjerningsmannen er siktet for drapsforsøk og voldtekt.

Skremmer turister De mange voldtektssakene i India som har ført til overskrifter over hele verden, har konsekvenser for turismen. Antallet kvinnelige turister har sunket 35 prosent de siste tre månedene, ifølge en undersøkelse.

Totalt sank turismen med 25 prosent i fjor, ifølge den indiske handels- og industriorganisasjonen ASSOCHAM. Folk reiser i stedet til andre asiatiske land, som Malaysia og Thailand.

India har den siste tiden vært i medias søkelys gjentatte ganger for voldtekter av særdeles grov karakter.

- Disse hendelsene har ført til at kvinnelige turister blir bekymret for egen sikkerhet i India, sier generalsekretær D.S. Rawat i ASSOCHAM, som har gjennomført en undersøkelse blant 1200 turoperatører i forskjellige byer.

Nesten 72 prosent av dem meldte om en rekke avbestillinger fra kvinnelige turister fra land som Canada, USA og Australia de siste tre månedene - som ellers er en travel sesong.