Mann pågrepet i Boston

Stor politiaksjon etter at politimann ble skutt ved universitet i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er for øyeblikket stor forvirring rundt en stor politiaksjon i Boston.

Minst én person er pågrepet, men det er ingenting som tyder på at politiaksjonen er avsluttet.

Boston Globe melder at perosnen som er pågrepet er en av mennene som FBI i natt etterlyste i forbindelse med Boston-bombene.

Nattens politiaksjon begynte ved universitetet MIT utenfor Boston, men pågår nå også i Watertown i nærheten.

• En politimann ble i 05.30-tida norsk tid skutt flere ganger og drept på campusområdet til eliteuniversitet MIT i Cambridge i Massacusettts.

• En påfølgende bilkapring inne på campus ledet til en jakt på gjerningsmennene i Watertown, rundt sju kilometer fra åstedet for skytingen. Her er det meldt om skuddvekslinger.

• Én mann er pågrepet. Mannen skal ha blitt skadd under pågripelsen, men politiet jakter på ennå på en eller flere menn i området.

• FBI og politiets bombegrupper har rykket ut etter flere ubekreftede meldinger om mulige eksplosiver eller mistenkelige gjenstander. Øyenvitner mener å ha hørt flere smell i området, men årsaken er ikke kjent.

Politimann skutt Klokken 22.30 lokal tid (04.30 norsk tid) ble en politimann skutt ved universitetet MIT i Cambridge Massachusets like nord for Boston.

Politimannen hadde i utgangspunktet rykket ut til husbråk, ifølge distriktsadvokatens kontor.

Senere er det rapportert om eksplosjoner ved MIT, ifølge lokale medier.

Gjerningsmannen eller mennene etter skytingen skal ha kommet seg unna i en stjålet bil.

Lang skuddveksling Et vitne, Andrew Kitzenburg (29), sier til New York Times at to menn var involvert i en lang skuddveksling med politiet.

PÅGRIPELSE: Politifolk pågriper en mann i Watertown utenfor Boston i natt. En politimann ble skutt ved universitetet MIT ved 22.30 tiden lokal tid (04.30 tiden norsk tid). Det er foreløpig ikke kjent om mannen som er pågrepet har vært involvert i skyteepisoden, eller om han er en av de to mennene som ble etterlyst i etterkant av Boston-bobene. Foto: REUTERS/Brian Snyder
PÅGRIPELSE: Politifolk pågriper en mann i Watertown utenfor Boston i natt. En politimann ble skutt ved universitetet MIT ved 22.30 tiden lokal tid (04.30 tiden norsk tid). Det er foreløpig ikke kjent om mannen som er pågrepet har vært involvert i skyteepisoden, eller om han er en av de to mennene som ble etterlyst i etterkant av Boston-bobene. Foto: REUTERS/Brian Snyder Vis mer

De to skal ha barrikadert seg bak en svart Mercedes SUV.

De to mennene og politifolkene skal ha vært rundt 60 meter fra hverandre under skuddvekslingen.

De to skytterene skal også ha hatt en bombe som de kastet mot politimennene, men de klarte ikke å kaste den langt nok.

Bomba eksploderte. Deretter løp én mann unna, og ble fanget av politifolk, mens den andre satte seg i bilen og kom seg unna, forklarer øyenvitnet.

Pågrepet Det store politioppbudet er nå i Watertown der minst én person er pågrepet.

Det finnes ingen offisielle opplysninger om den pågrepne, og vi vet derfor ikke om de er pågrepet i relasjon til skyteepisoden ved MIT, eller Boston-bombene.

CNNs reporter på stedet, Jake Tapper, mener at den ene pågrepne ligner på en av de to mennene som i natt ble etterlyst for Boston-bombene, men han understreker at dette kun er en antakelse.

FBI har vært til stede ved åstedene både ved MIT og i Watertown.

PÅGREPET: Denne manne ligger med armene utstrakt, mens flere politifolk sikter på ham med skytevåpen i Watertown. Massachusetts. Dagbladet vet ikke kvilken relasjon mannen har til Boston-bombene, eller drapet på universitetet MIT i natt. Foto: REUTERS/Brian Snyder
PÅGREPET: Denne manne ligger med armene utstrakt, mens flere politifolk sikter på ham med skytevåpen i Watertown. Massachusetts. Dagbladet vet ikke kvilken relasjon mannen har til Boston-bombene, eller drapet på universitetet MIT i natt. Foto: REUTERS/Brian Snyder Vis mer