MANN TATT I NORGE: Oslo-politiet pågrep i forrige uke en mann som nå sjekkes opp mot ranet i Stockholm. Foto: Scanpix
MANN TATT I NORGE: Oslo-politiet pågrep i forrige uke en mann som nå sjekkes opp mot ranet i Stockholm. Foto: ScanpixVis mer

Mann pågrepet i Oslo - sjekkes mot helikopterranet

Skal ha hatt seddelbunker merket med navnet til den ranede verdisentralen G4S.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Oslopolitiet pågrep sist fredag en 42 år gammel mann som nå sjekkes opp mot det spektakulære helikopterranet i Stockholm sist onsdag.

Dagbladet får bekreftet fra sentrale kilder i norsk politi at det er foretatt en slik pågripelse. Det ble i tilknytning til pågripelsen beslaglagt flere seddelbunker merket «G4S» og «Stockholm» og datoen 16.08.2009, får Dagbladet opplyst.

42-åringen er nå varetektsfengslet, siktet for grovt heleri.

Det har siden stockholmsranet skjedde for en snau uke siden vært et stort mysterium hvor det antatte millionutbyttet har tatt veien. Minst seks personer har blitt pågrepet i Sverige, blant dem en erfaren helikopterpilot, men de ulike siktedes roller i saken er uklare.

Politiet i Sverige verken avkrefter eller bekrefter at pågripelsen i Norge er en del av den massive ransetterforskningen.

- Det jeg kan si nå er at det er ingen som er pågrepet i Norge som mistenkes for å ha vært involvert i ranet i Sverige, sier pressetalsmann Varg Gyllander i Rikskriminalpolisen i Sverige til Dagbladet.

Politiadvokat Skjalg Halvorsen i oslopolitiet ønsker ikke å kommentere saken.

- Jeg har ingen kommentar til dette, sier Halvorsen.

- Denne saken må dere henvende dere til stockholmspolitiet om, sier Einar Aas, leder ved Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Mannens norske forsvarsadvokat sier at han ikke kan kommentere saken på det nåværende tidspunkt.

Dagbladet kommer med mer.