- Mann pågrepet i Serbia med identisk pass som Paris-terrorist

Politiet mistenker at begge passene er falske.

IDENTISK: Politiet i Serbia har ifølge avisa The Guardian arrestert en mann med et syrisk pass, som er identisk til et som ble funnet ved en av terroristene i Paris. Passet skal inneholde identiske detaljer, men bildet er ulikt fra det som ble funnet i Paris. Foto: AFP / NTB Scanpix
IDENTISK: Politiet i Serbia har ifølge avisa The Guardian arrestert en mann med et syrisk pass, som er identisk til et som ble funnet ved en av terroristene i Paris. Passet skal inneholde identiske detaljer, men bildet er ulikt fra det som ble funnet i Paris. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Serbisk politi skal ha arrestert en mann med et syrisk pass, som har de samme detaljene som et pass funnet like ved en av de døde terroristene etter angrepet i Paris, skriver The Guardian.

Saken ble først omtalt av den serbiske avisa Blic.

Mannen som ble oppdaget på et flyktningsenter i den serbiske grensebyen Presovo. Passet skal inneholde identiske detaljer, men bildet er ulikt fra det som ble funnet i Paris.

Navnet i passet som ble funnet på terroristen utenfor Stade de France, er Mohammad al-Ahmad. Ifølge passet er mannen født 10. september 1990 i Idlib i Syria. Mannen sprengte seg selv i lufta utenfor fotballstadion.

Serbiske etterforskere mener ifølge avisa at begge passene er falske og at de skal ha blitt kjøpt i grenseområdet mellom Tyrkia og Syria, men sier de samarbeider med franske myndigheter for å få verifisert informasjonen.