Mann pågrepet i Sør-Trøndelag trolig drapssiktet tysk elitesoldat (20)

Mistenkes for to brutale overfall timer etter at Tyskland vant fotball-VM.

PÅGREPET I SØR-TRØNDELAG:  Politiet i Sør-Trøndelag pågrep i ettermiddag en mann på fylkesvei 714 ved Åstfjorden etter anmodning fra tysk politi. Mannen er trolig en 20 år gammel elitesoldat som mistenkes for to brutale overfall, der ett endte i drap. Foto Tysk politi /Henrik Sundgård
PÅGREPET I SØR-TRØNDELAG: Politiet i Sør-Trøndelag pågrep i ettermiddag en mann på fylkesvei 714 ved Åstfjorden etter anmodning fra tysk politi. Mannen er trolig en 20 år gammel elitesoldat som mistenkes for to brutale overfall, der ett endte i drap. Foto Tysk politi /Henrik SundgårdVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN/OSLO (Dagbladet): En tysker ettersøkt for drap i Tyskland ble i ettermiddag pågrepet av politiet i Sør-Trøndelag på fylkesveien i Åstfjorden i  Snillfjord kommune i Sør-Trøndelag.

Mannen er trolig en 20 år gammel elitesoldat i det tyske forsvaret som er siktet for det brutale drapet på en 72 år gammel mann og drapsforsøk på en 17 år gammel jente på morgenkvisten den 14. juli.

Både den 72 år gamle mannen og den unge jenta var overfalt på åpen gate i byen Bad Reichenhall med kort tids mellomrom, bare timer etter at Tyskland gikk av med seieren i Fotball-VM.

Mens 72-åringen døde på stedet, ble den 17-år gamle jenta alvorlig skadd etter å ha blitt stukket ned med tvil. Begge var fratatt sine verdisaker.

Franz Sommerauer, polititalsmann i SOKO 14. juli, en arbeidsgruppe i politiet som har hatt ansvaret for etterforskningen av overfallene, bekrefter overfor Dagbladet at politiet i Norge har gjort en pågripelse på anmodning fra dem.

Tysk politi vil imidlertid ikke endelig bekrefte at rett mann er pågrepet, før de selv har kvalitetssikret denne informasjonen.

Gjennomsøkte kaserne Den 20 år gamle mannen som er mistenkt i saken tjenestegjorde som soldat i samme by som de brutale overfallene fant sted. Forrige søndag gjennomførte politiet en rassia på kasernen der han bodde. Her fant de det som trolig er klærne han hadde på seg under overfallene. Rester av ofrenes blod ble funnet på klærne, skriver politiet i en pressemelding.

Kriminalpolitiet i den tyske delstaten Bayern har utlyst en dusør på 20 000 Euro, tilsvarende 160 000 norske kroner, til de som kunne gi opplysninger som førte til en pågripelse i saken.

Den mistenke 20-åringen fløy fra Frankfurt til Norge den 22. juli. Fram til han etter all sannsynlighet er pågrepet i dag, har hans oppholdssted vært ukjent, opplyser tysk politi videre.

Pågrepet uten dramatikk Ifølge operasjonssentralen i Sør-Trøndelag politidistrikt pågrep de en drapsetterlyst tysker i 20-årene i det de omtaler som en vellykket politiaksjon klokka 17.35 i dag. Politiet var bevæpnet under pågripelsen.

- Han ble pågrepet uten dramatikk. Vi viste hvor han var på bakgrunn av etteretningsopplysninger, sier operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Ann Kristin Øie til Dagbladet.

Tysk politi kontaktet Kripos først i dag.

- De oppga en tysk statsborger som var etterlyst i Schengen. De sa at det tydet på at han var i Norge, sier Ida Dahl Nilsen, presseansvarlig i Kripos til Dagbladet.

Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i Norge før en begjæring om overføring til Tyskland behandles. 

Hun ønsker ikke å si noe om hvordan politiet klarte å finne ut av hvor mannen befant seg.