Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann pågrepet i Trondheim: Bestilte direkteoverførte overgrep mot barn

En mann i 60-åra ble i Trondheim torsdag pågrepet for å ha begått overgrep mot ett eller flere filippinske barn ved direkteoverføring av seksuelle overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kripos melder lørdag morgen at mannen ble pågrepet i Trondheim torsdag. Samtidig ble hans bolig og arbeidsplass ransaket. Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett lørdag.

- Norske menn som bestiller direkteoverførte seksuelle overgrep av barn i utlandet skal stilles til ansvar for sine handlinger. De skal ikke føle seg trygge, selv om de sitter i sin egen stue og bestiller overgrep, sier leder Laila Søndrol ved Seksjon for seksuallovbrudd i Kripos.

Mannen er siktet for brudd på ny og gammel straffelov, opplyser Kripos, for overgrep mot barn under 16 år, for besittelse av overgrepsmateriale og for menneskehandel. Mistanken mot mannen ble rettet blant annet etter tips fra filippinske myndigheter.

Søndrol sier at direktesendte overgrep utgjør en stadig økende trussel.

Selve pågripelsen av mannen skjedde i samarbeid med lokalt politi.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling