ENORMT SIKKERHETSOPPBUD: Sikkerhetsoppbudet er enormt i forbindelse med at over 20 statsledere er samlet i Oslo til utdelingen av Nobels fredspris. Like etter at kortesjene hadde forlatt rådhuset, ble en mann pågrepet med kniv.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ENORMT SIKKERHETSOPPBUD: Sikkerhetsoppbudet er enormt i forbindelse med at over 20 statsledere er samlet i Oslo til utdelingen av Nobels fredspris. Like etter at kortesjene hadde forlatt rådhuset, ble en mann pågrepet med kniv. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Mann pågrepet med kniv ved rådhuset

Like etter at kortesjen med statsledere hadde forlatt stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En person er pågrepet for ordensforstyrrelse ved rådhuset i Oslo.

Mannen var i besittelse av en kniv, og er anmeldt og kjørt til arresten, melder Oslo-politiet på Twitter.

Beveget seg mot kortesjen Politiet opplyser til Dagbladet at han ble pågrepet like etter at kortesjen med statsledere forlot Oslo rådhus etter dagens Nobel-seremoni, som begynte klokka 13.00.

- Politiet ved rådhuset ble oppmerksomme på en person som forstyrret ro og orden der nede, i tilknytning til at kortesjene skulle forlate stedet, sier innsatsleder Kjell Jan Kverne til Dagbladet.

- Han beveget seg mot en av kortesjene og ble anholdt i frykt for at han skulle forstyrre kortesjen, sier Kverne videre.

Kjent fra tidligere Han opplyser at politiet fant en kniv da de ransaket mannen, og at han ble pågrepet og kjørt til politihuset.

- Jeg kan ikke spesifikt si hva han gjorde, men det var fare for at han skulle prøve å hindre en kortesje, sier Kverne.

Mannen er et sted mellom 20 og 40 år, og er også tidligere pågrepet i forbindelse med større arrangement.

- Han viser seg å være kjent for liknende forhold fra tidligere, sier Kverne.

Enormt sikkerhetsoppbud Over 20 europeiske statsledere er samlet i Oslo i dag, i anledning utdelingen av Nobels fredspris til EU.

Sikkerhetsoppbudet er enormt og på linje med da Obama var her i 2009 - den største forskjellen og utfordringen er at det er langt flere potensielle terrormål og dermed en mer kompleks sikkerhetssituasjon.

HØYTIDELIG SEREMONI:
Kong Harald, dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon sammen med statsledere fra hele Europa under utdelingen av Nobels fredspris i rådhuset i dag. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HØYTIDELIG SEREMONI: Kong Harald, dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon sammen med statsledere fra hele Europa under utdelingen av Nobels fredspris i rådhuset i dag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Alle statslederne har en form for politibeskyttelse i større eller mindre grad. På grunn av antallet statsledere, brukes atskillig mer ressurser på sikkerhet enn da Obama var her for tre år siden. Dette på tross av at trusselvurderingen var strengere den gang.

Innsatsleder Kverne ønsket tidligere i dag ikke å uttale seg om antallet som jobber med sikkerheten, eller hvor mye det vil koste, men sa at politiet har kontroll:

- Vi ser på dette som en oppgave som er overkommelig, og sikkerheten er på plass.

Les alt om Nobels fredspris her.

HYLLET FOR TALEN: Nobel-komiteens leder Thorbjørn Jagland.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HYLLET FOR TALEN: Nobel-komiteens leder Thorbjørn Jagland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer