Tønsberg-drapet

Mann pågrepet på nytt

Ble først løslatt.

FUNNET I KRYSS: Bård Lanes ble funnet livstruende skadd i krysset Industrigaten og Slagenveien seint om kvelden 20. april. Han døde på sykehus, truffet av flere skudd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FUNNET I KRYSS: Bård Lanes ble funnet livstruende skadd i krysset Industrigaten og Slagenveien seint om kvelden 20. april. Han døde på sykehus, truffet av flere skudd. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Politiet pågrep onsdag enda en person i forbindelse med drapet på Bård Lanes (33) på Kilen i Tønsberg 20. april, melder Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding torsdag formiddag.

Mannen er siktet for medvirkning til drap. Han har tidligere vært pågrepet i forbindelse med en bilbrann på Sem utenfor Tønsberg samme kveld/natt som Lanes ble drept.

Uten dramatikk

Han ble pågrepet i Tønsberg-området, og selve pågripelsen foregikk uten dramatikk, opplyser politiet.

- Mannen er siktet for medvirkning til drap. Bakgrunn for pågripelsen er informasjon politiet har avdekket gjennom etterforskningen, og vi mener at det foreligger skjellig grunn til mistanke, sier politiadvokat Fredrik Borg Johannessen.

Mannen har ikke ønsket å forklare seg for politiet, ifølge pressemeldingen.

NYE DETALJER: Vitner med nye detaljer om drapssaken i Tønsberg. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Ralf Lofstad Vis mer

Nekter skyld

Den pågrepnes forsvarer Jon Anders Hasle har tidligere uttalt at klienten stiller seg uforstående til siktelsen om ildspåsettelse etter bilbrannen. Han har snakket med mannen på telefon etter den nye pågripelsen, og er i 11.50-tida på vei for å møte ham i politiarresten.

- Det er tidlig for meg å uttale meg i særlig grad, men han er tydelig på at han ikke er skyldig i dette her, sier Hasle til Dagbladet.

Advokaten opplyser at klienten ble pågrepet i går kveld. Han sier han nå må sette seg grundig inn i den pågående etterforskningen.

SENTRAL BILBRANN: Denne bilbrannen på Sem i Tønsberg kvelden/natta da drapet skjedde, står sentralt i politiets etterforskning. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
SENTRAL BILBRANN: Denne bilbrannen på Sem i Tønsberg kvelden/natta da drapet skjedde, står sentralt i politiets etterforskning. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer

- Hvordan er sinnsstemningen hans?

- Han tar selvfølgelig dette tungt. At han får en sånn siktelse på seg, er selvsagt krevende for ham.

Flere skudd

Til sammen tre personer ble pågrepet i forbindelse med bilbrannen og siktet for ildspåsettelse. Den ene fikk etter to dager utvidet siktelsen til medvirkning til drap, mens de to andre ble løslatt. Den ene av disse to er altså pågrepet igjen nå, med ny og mer alvorlig siktelse.

Med den siste pågripelsen er tre menn siktet for drap eller medvirkning for drap: den sist pågrepne, mannen politiet mener er på et overvåkingsbilde fra Kilen som de tidligere har gått ut med, samt mannen som ble drapssiktet to dager etter hendelsen.

Avdøde Lanes tilhørte et kriminelt miljø i Tønsberg, ifølge politiet. Han ble truffet av flere skudd og segnet om i et veikryss på Kilen seint om kvelden 20. april, etter å ha løpt et par hundre meter, tilsynelatende på flukt fra noen. Han døde på sykehus.

Vitner Dagbladet har snakket med, setter skytingen i forbindelse med én eller flere biler som ble sett på åstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer