LSJEKKER BEVEGELSER: Politiet kontrollerer bevegelsene til den siktede mannen i 40-årene for å sjekke ham inn eller ut av drapssaken. Foto: LEIF STANG / DAGBLADET
LSJEKKER BEVEGELSER: Politiet kontrollerer bevegelsene til den siktede mannen i 40-årene for å sjekke ham inn eller ut av drapssaken. Foto: LEIF STANG / DAGBLADETVis mer

Mann pågrepet på Os

Politiet har pågrepet en mann i 40-årene og siktet ham for krenkende atferd. Han sjekkes også opp mot drapet på Hilda Feste (98).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Politiadvokat Ørjan Ogne sier til Dagbladet at den såkalte kikkeren har vært en moduskandidat i etterforskningen av drapet på Oshaugen sist søndag kveld.

Kontrollerer bevegelser - For en time eller to siden pågrep vi en mann i 40-åra som vi har siktet etter straffelovens paragraf 390. Paragrafen omhandler personer som skremmer andre personer, eller har en hensynsløs atferd som er krenkende for andre personer. Han skal avhøres i forbindelse med at flere kvinner har opplevd krenkende atferd fra ham. Vi vil også kontrollere hans bevegelser opp mot drapsåstedet, sier Ogne.

På den måten vil politiet sjekke den siktede inn eller ut av drapssaken. Han er ikke siktet for drap, men flere kvinner har den siste tida henvendt seg til Os lensmannskontor etter at en mann skal ha sendt dem slibrige tekstmeldinger fra en anonym telefon. Han skal ha skrevet at han så dem, og bedt dem om å kle av seg.

- Ingen mistenkte - Vi har fremdeles ingen mistenkte for drapet på Hilda Feste. Etterforskningen fortsetter for fullt. Vi har fått nesten 200 henvendelser fra publikum, og oppfordrer videre til at de som har beveget seg ute i Os mellom klokka 19.30 og 22.30 og fremdeles ikke har meldt seg, gjør det.

Politiet har ennå ikke fått svar på DNA-prøver som er sendt til analyse. De har heller ikke mottatt en endelig skriftlig obduksjonsrapport.