Mann påkjørt og drept av flytoget på Lillestrøm stasjon

Store forsinkelser i togtrafikken på Østlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

SISTE: Undersøkelsene på åstedet er mandag ettermiddag avsluttet, og togtrafikken går igjen som normalt. Omstendighetene rundt hendelsen er fortsatt uklare, og politiet avhører vitner, ifølge politioverbetjent Bjørn Teigen ved Lillestrøm politistasjon.

(Dagbladet.no): En mann er påkjørt og drept av flytoget på Lillestrøm stasjon. Omstendighetene rundt hendelsen er foreløpig uklare.

- Vi fikk meldingen klokka 09.58. Det var flytoget fra OSL på vei inn på stasjonen som kjørte på en person som er bekreftet omkommet, opplyser operasjonsleder Trond Aune ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

- Toget som var innblandet i påkjørselen, var en av avgangene som kjører direkte fra Gardermoen til Oslo S. Disse togene har tillatelse til å kjøre gjennom stasjonsområdet i opptil 160 km/t, opplyser Sverre Høven, kommersiell direktør i Flytoget, til Dagbladet.no.

Den omkomnes identitet eller alder er foreløpig ikke kjent.

- Er det mistanke om dødsfallet var selvforskyldt?

- Det har vi ikke grunnlag for å si noe om foreløpig, svarer Aune.

Togsettet står nå rett sør for stasjonsområdet i påvente av å bil tømt for folk. Teknikere er i gang med å foreta undersøkelser på åstedet.

GRANSKER: Politiet og folk fra Jernbaneverket på befaring på Lillestrøm stasjon. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
GRANSKER: Politiet og folk fra Jernbaneverket på befaring på Lillestrøm stasjon. Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

- Vi arbeider med å fastslå den omkomnes identitet, sier operasjonsleder Trond Aune til Dagbladet.no.

Lillestrøm stasjon er sentral for togtrafikken på Østlandet, og hendelsen skaper store forsinkelser.

- Fem av de ni sporene på stasjonen er stengt mens politiet og Jernbaneverket gjør sine undersøkelser, og forsinkelser må påregnes, sier Åge-Christoffer Lundeby, informasjonssjef i NSB, til Dagbladet.no.

- Alle tog som passerer Lillestrøm, må nå kjøre rundt Romerikstunnelen. Vi får tatt unna trafikken, blant annet med buss, men det blir nødvendigvis noen forsinkelser, sier Sverre Høven i Flytoget til Dagbladet.no.

- Det kjøres nå trafikk på to istedenfor fire spor i området, og all trafikk går via Hovedbanen mellom Oslo og Lillestrøm. Det medfører forsinkelser på 10-15 minutter, sier vakthavende informasjonssjef Harry Korslund i Jernbaneverket til Dagbladet.no.

Høven opplyser at det var 70 personer om bord i flytoget da påkjørselen skjedde. De har fått tilbud om oppfølging av helsepersonell, i likhet med øyenvitner på stasjonen.