- Mann plukket ut voldtektsoffer på butikken

Tenåringsjente ble dratt av veien og voldtatt på Brobekk i Oslo.

FUNNET PÅ OVERVÅKNINGSBILDER: Politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for Oslo-politiets avsnitt for seksualforbrytelser, sier de har pågrepet og siktet en mann for voldtekt av en ung kvinne på Brobekk i Oslo. 
Foto: Morten Holm / Scanpix
FUNNET PÅ OVERVÅKNINGSBILDER: Politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for Oslo-politiets avsnitt for seksualforbrytelser, sier de har pågrepet og siktet en mann for voldtekt av en ung kvinne på Brobekk i Oslo. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i begynnelsen av 30-åra ble onsdag morgen pågrepet og siktet for voldtekt av en ung kvinne på Brobekk i Oslo. Politiet tror at han på forhånd plukket ut offeret i en dagligvarebutikk, ifølge VG som først omtalte saken.

- Vi fikk melding om en voldtekt i dette området på fredag kveld. Kvinnen, som er i slutten av tenåra, hadde vært i en dagligvarebutikk. Da hun etterpå beveget seg langs veien, ble hun kontaktet av en ukjent mann. Deretter ble hun dratt inn i et skjermet område og utsatt for voldtekt, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for Oslo-politiets avsnitt for seksualforbrytelser, til Dagbladet.

Politiet sikret overvåkningsbilder fra både i og utenfor butikken. På grunnlag av dette greide de å identifisere en mann som stemte overens med kvinnens forklaring.

- Vi fikk en beskrivelse av ham. Ved gjennomgang av materialet fant vi en mann som overensstemte med det hun fortalte. Vi klarte å knytte ham til en bil med synlig registreringsnummer. Han ble etterlyst internt i politiet og pågrepet hjemme onsdag morgen, sier Lid.

- Det er foretatt kriminaltekniske undersøkelser på åstedet og kvinnen har vært på voldtektsmottaket. Vi har et godt håp om at vi har sikret biologiske spor som kan knytte en gjerningsmann til voldtekten, men det er for tidlig å si sikkert, sier Lid.

Mannen, som er norsk statsborger, men ifølge VG av utenlandsk opprinnelse, er kjent for ett liknende forhold fra før. Han sitter torsdag ettermiddag i avhør. Senest lørdag vil politiet ta stilling til om han skal varetektsfengsles.

- Da jeg snakket med ham, fikk jeg en sterk mistanke om at han er syk. Jeg har derfor bedt politiet om å framstille ham for vurdering av psyken, sier mannens forsvarer, advokat Aase Sigmond, til Dagbladet.