Mann prøvde å drepe 8-åring i skogen

Svensk åtteåring kom bort fra lekekameratene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag 12. juli lekte en åtte år gammel jente med sine lekekamerater i et skogsområde ved Trollhättan utenfor Göteborg. Jenta har fortalt politiet i Sverige at hun gikk seg vill og kom bort fra lekekameratene, da en ukjent mannsperson dukket opp og forsøkte å kvele henne, skriver Expressen.se.

Prøvde kvele åtteåring
- Han skal ha forsøkt å kvele jenta, som trolig ble bevisstløs. Åtteåringen husker bare brøkdeler av hva som skjedde, sier politioverbetjent Thord Haraldsson ved kriminalpolitiet i Trollhättan.

Det hele skal ha skjedd mellom klokka halv åtte og ni på kvelden. En time etter at jenta kom bort fra vennene sine, begynte søsken og foreldre å lete etter henne. De fant henne gående på en gang- og sykkelvei som krysser skogsområdet.

Politiet omtalte først saken som grov mishandling, men etter nærmere undersøkelse fra leger omtalte de det som et mordforsøk.

Var nær døden
- Ifølge legen skal hun ha vært nær døden. Vi er overbevist om at noe alvorlig har hendt, sier han, som begrunner dette med funn politiet har gjort.

Ifølge Expressen har det kommet inn flere rapporter om at det er en mann som har søkt kontakt med barn i boligfeltet rundt samme skogområde.

- Både i mai og april hadde vi rapporter om en mann som skal ha ropet på barn og prøvd å lokke dem med godteri.

Politiet søker nå etter vitner.

DRAPTSFORSØK: Her i dette skogområdet i Sverige ble en åtte år gammel jente forsøkt drept. Foto: Sara Pettersson/Expressen
DRAPTSFORSØK: Her i dette skogområdet i Sverige ble en åtte år gammel jente forsøkt drept. Foto: Sara Pettersson/Expressen Vis mer