Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Mann prøvde å lokke til seg niåringer

Mann med utenlandsk opprinnelse ville ha med seg barn inn i bilen sin i Mo i Rana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet):Politiet mottok i kveld en melding om at en ung mann hadde forsøkt å lokke til seg barn utenfor Hauknes skole i Mo i Rana.

Mannen ropte og danset for å få barna til å komme og sette seg inn i bilen, men ingen av barna fulgte hans oppfordringer og løp fra stedet, melder politiet.

Den første meldingen som kom inn til politiet var noe mer dramatisk, da det virket som om en 9-åring hadde blitt forsøkt dratt inn i en bil. Dette stemmer ikke.

Derimot skal opptil flere niåringer ha blitt forsøkt lokket med inn i bilen.


Danset og gjorde seg til

Operasjonsleder i Helgeland politidistrikt, Jens Berget, forteller til Dagbladet at mannen stoppet opp og ropte til barna for å få dem inn i bilen, slik at de kunne kjøre seg en tur.

- Da hadde barna stukket av, fordi de ikke synes det var noe særlig hyggelig, sier Berget.

- Det er ikke snakk om et kidnappingsforsøk, fastslår han.

Politiet ble varslet om saken klokken 19.35.

Gjør søk

Berget forteller at de har fått opplyst av vitner at mannen har kort, mørkt hår, og er av utenlandsk opprinnelse.

- Vi mistenker han for å ha forsøkt å lokke barn med seg, men hva han videre ville med dem ønsker vi ikke å spekulere i, sier Berget til Dagbladet.

Politiet i Helgeland er nå på utkikk etter personen, som mest sannsynlig kjørte en grønn personbil.

Politiet søker etter bilen i sentrum og vil følge opp saken i ettertid for å sjekke om de har opplysninger fra andre saker som kan gi mer informasjon om gjerningsmannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling