Mann prøvde å stjele dalmatiner - politiet ber hundeeiere være på vakt

Den antatte hundetyven i Hedmark var i ferd med å putte dalmatineren i bagasjerommet da hundeeieren la merke til ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En hundeeier på en gård i Åsnes i Hedmark fikk seg en støkk i åttetiden torsdag morgen. Da prøvde noen nemlig å stjele dalmatinerhunden hans.

- Hundeeieren oppdaget en bil som kom ryggende inn på gårdsplassen. Hunden hadde stått i line med en karabinkrok utendørs, men var hektet av. En person var i ferd med å putte hunden inn i bagasjerommet på bilen da hundeeieren så det og tok kontakt, sier operasjonsleder Kjartan Waage i politiet i Hedmark.

Da hundeieren ropte ut, slapp den antatte tyven hunden ned  og stakk fra stedet i en utenlandskregistrert Toyota stasjonsvogn skriver Hamar Arbeiderblad, som først omtalte saken.

- Det var bare minutter om å gjøre at dette gikk bra fordi hundeieren var årvåken, sier Waage.

- Ikke la hunden stå alene Hvert år hører politiet i distriktet om lignende hendelser. De tar saken på alvor.

- Det er en alvorlig sak. Hundeeier vil ikke anmelde forholdet, men vi har varslet patruljer som er ute om biltypen, sier Waage.

Frykten er at hundene stjeles og selges videre i utlandet. De ber folk være på vakt.

- En vanlig gatemix er nok ikke det mest populære, men hundeeiere bør være obs på å la hunder stå ute alene hvis de har hunder av en viss verdi, sier Waage.

I fjor sommer ble det meldt om påståtte hundetyveri eller forsøk på hundetyveri flere steder i landet. Til slutt gikk Dyrevernalliansen ut med en dusør til den som klarte å komme med tips som kunne oppklare bølgen av tyveriforsøk.

- Ta forholdsregler Live Kleveland i organisasjonen blir ikke glad når hun får høre om dagens episode:

- Vi har ikke hørt om andre tilfeller så langt i år, og det hadde jeg håpet at vi slapp også. I fjor hørte vi om det i stor skala, men det ble aldri noen oppklaring på det, sier Kleveland til Dagbladet.

Hun ber folk ta sine forholdsregler. Samtidig advarer hun mot hysteri.

- Det er mye usikkerhet knyttet til påstandene om hundenapping, Det vi har rådet folk til er å leve så normalt som mulig. Samtidig er det fornuftig å ta forholdsregler som for eksempel å ikke binde hunden alene foran en butikk.

Hun utelukker ikke at Dyrevernalliansen kan komme til å love ut en dusør i år også.

- Hvis det kommer en ny farsott med påståtte kidnappingsforsøk er det klart at vi vil vurdere det, sier hun.