Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann prøvde å ta seg inn i cockpiten på Malaysia Airlines-fly

Sa han hadde eksplosiver, ble overmannet av andre passasjerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Malaysia Airlines' flight 128 fra Melbourne til Kuala Lumpur måtte snu i lufta etter at en passasjer prøvde å komme seg inn i cockpiten kort tid etter avgang. Mannen hevdet å ha med seg eksplosiver, skriver news.com.au.

Passasjerer sier ifølge avisa at mannen holdt et «elektronisk frekvensapparat».

Flyjournalist Brendan Grainger tvitrer at mannen ble overmannet av andre passasjerer, og Airbus A330-maskinen landet på Tullamarine-flyplassen i Melbourne uten videre problemer.

Malaysia Airlines bekrefter hendelsen i en pressemelding og sier flighten ble avbrutt av en «forstyrrende passasjer». Det vites foreløpig ikke hvem mannen er.

Tullamarine er stengt for flytrafikk på grunn av episoden, og innkommende fly blir omdirigert til den nærliggende Avalon-flyplassen. Oppdatering: i 18.20-tida meldes det at flyplassen er gjenåpnet for avganger.

I 2014 mistet Malaysia Airlines to fly med fem måneders mellomrom; i mars forsvant MH370 med 239 personer om bord mellom Kuala Lumpur og Beijing, mens MH17 fra Amsterdam til Kuala Lumpur ble skutt ned over Øst-Ukraina i juli. Alle de 298 om bord ble drept.

Dagbladet følger saken.

Hele Norges coronakart