Alaska:

Mann reddet etter kamp mot bjørn

Ved en tilfeldighet oppdaget et helikopter fra kystvakten i Alaska en desperat mann som hadde blitt forfulgt og angrepet av en grizzlybjørn over en uke.

Mannen hadde tilhold ved denne gruvestasjonen utenfor Nome i Alaska. Etter en langvarig kamp mot bjørnen ble han reddet ut av kystvakten. Foto: U.S. Coast Guard / AP / NTB.
Mannen hadde tilhold ved denne gruvestasjonen utenfor Nome i Alaska. Etter en langvarig kamp mot bjørnen ble han reddet ut av kystvakten. Foto: U.S. Coast Guard / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Ifølge New York Times er mannen i 50-60-årene. Over flere netter på rad klarte han å stå imot stadig nye angrep fra grizzlybjørnen, som hadde angrepet ham noen dager før.

– På et tidspunkt hadde bjørnen dratt ham ned til elven. Han hadde en pistol. Han sa bjørnen kom tilbake hver natt, og han hadde ikke sovet på noen dager, sier Jared Carbajal, en av helikopterpilotene som reddet mannen.

Mannen skal da ha vært nær ved å gå tom for ammunisjon i våpenet sitt.

«Help me»

Området hvor han befant seg er svært øde, og ligger rundt 65 kilometer utenfor den lille byen Nome. Det var ikke telefondekning på stedet, og etter det første angrepet søkte mannen tilflukt i noen skur ved en gruvestasjon.

Kystvakten oppdaget mannen ved en tilfeldighet da de 16. juli var på vei til et annet oppdrag. Helikoptermannskapet så mannen vifte med begge hendene. Over blikktaket på skuret hadde han skrevet SOS og «help me». Døren på skuret hadde blitt revet av.

Mannen ble fløyet til Nome hvor han fikk behandling for sår på overkroppen og en fotskade som ikke var livstruende, ifølge kystvakten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer