Mann reddet fra hus i sjøen - ingen savnet etter jordraset

Resten av bygd i Lyngen blir evakuert nå. - Vi hadde flaks midt oppi alt, sier rådmannen.

RAST SAMMEN: Raset tok med seg bebyggelse og vei som vist på dette bildet. (Bildet publiseres med samtykke fra fotograf Mette Sandaaker).
RAST SAMMEN: Raset tok med seg bebyggelse og vei som vist på dette bildet. (Bildet publiseres med samtykke fra fotograf Mette Sandaaker).Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En mann fra ett av husene som ble feid på sjøen av et jordras i Lyngseidet i ettermiddag, er berget på land. Han ble hentet fra huset, som ligger i sjøen i Lyngenfjorden.

- Mannen blir behandlet av lege og helsepersonell nå. Han er om lag 60 år gammel og bor aleine i huset, opplyser rådmann Leif Lintho i Lyngen kommune til Dagbladet.

Det andre huset som ble feid på sjøen noen minutter før klokka, er knust til pinneved.

- Vi har nå fått bekreftet at det ikke var noen hjemme i dette huset. Heller ingen andre personer er omkommet eller savnet. Vi får kalle det flaks midt oppe i alt det som har skjedd her i ettermiddag, sier rådmannen til Dagbladet. 

De andre 15 husene i grenda Solhov er evakuert. Veien er tatt av et 20 - 30 meter dypt rast.

Rådmann Leif Lintho leder krisearbeidet, som ble satt i gang fem minutter etter den første rasmeldingen.

- Beboerne blir foreløpig samlet i kommunehuset og et helsesenter. Dersom politiet og geologiske eksperter kommer til at det ikke er trygt å bo i husene i natt, har vi skaffet plass på et overnattingssted her i Lyngseidet, sier rådmannen ved 18.30-tiden.

Klokka 15.48 - Vi er ikke helt sikre, men vi er ganske sikre på at ingen er forulykket, sier operasjonsleder Tor Einar Eilertsen i Troms politidistrikt til Dagbladet klokka 17.50.

Tre kvarter seinere har politiet fått bekreftet at det ikke er noen savnede.

Politiet fikk melding om raset 15.48. De nærliggende husene er evakuert, men operasjonssentralen har foreløpig ikke oversikt over hvor mange som er berørt.

Ifølge rådmannen er det om lag 10 hus i grenda Solhov litt sør før kommunesenteret Lyngseidet. En geolog er allerede på stedet.

- Det har ikke vært unormalt mye regn her i sommer og høst, og i dag er det sol og fint vær, sier rådmannen.

Familie var bortreist - Det andre huset var for øyeblikket tomt, familien var bortreist. Vi fortsetter søket fram til vi er helt sikre på at det ikke er noen i sjøen, sier Lars Nedrevåg ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Dagbladet.

Han opplyser at kommunen har satt i gang et omfattende system for sikkerhetsvurdering.

- En geolog er på stedet og vurderer omfanget av en eventuell evakuering, opplyser Nedrevåg.

- Aldri snakk om ras her Øyenvitne Tor Petter Kristensen sier at det ikke er bratt terreng der det store jordraset gikk.

- Tvert i mot er det ganske slakt terreng her, og dette er ikke blant de stedene i området der folk snakker om rasfare, sier Kristensen til TV2 Nyhetskanalen.