Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann ringte og sa han kjørte i fylla

- Første gang noen har gjort dette i løpet av mine 20 år i politiet, sier operasjonsleder til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokken 07 søndag morgen fikk politiet i Follo en telefon fra en mann som ringte og fortalte at han kjørte med promille på E6 Nordgående i Ski.

- Han fortalte at ikke trodde han skulle være beruset da han satte seg i bilen og at han ikke følte seg full. Men da han begynte å kjøre så merket han at han ikke var ordentlig tilstede, forteller Ronny Samuelsen, operasjonsleder i Follo politidistrikt til Dagbladet.

Mannen skal ha kjørt i rundt 30 minutter før han stoppet bilen og ringte politiet- for å melde seg selv.

- Dette er en litt spesiell sak. Det er ikke så ofte vi er borte i sånt. Han ringte fordi han angra seg, sier Samuelsen.

- Oppfordrer dere andre nordmenn til å følge hans eksempel?

- I utgangspunktet oppfordrer vi til å ikke kjøre i beruset tilstand. Sånn erfaringsmessig har jeg ikke vært borti tilfeller hvor noen frivillig melder ifra at de har kjørt i berusa tilstand, og jeg har jobbet snart 20 år i politiet, påpeker han.

Da politiet ankom stedet ble det foretatt en blåseprøve og deretter en blodprøve. Mannen skal ha hatt i overkant av en i promille.

- Han ble fratatt førerkortet. I og med at han ringte inn selv erkjente han å ha kjørt bilen og han erkjente straffeskyld. Han er villig til å ta sin straff.

- Får han strafferabatt siden han meldte ifra selv?

- Jeg vet ikke. Det blir opp til jurist og eventuelt retten å avgjøre, men det er ganske faste rammer i forhold det trafikale. Man får inndragelse av førerkort og en bot.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media