Mann rømt fra fengsel i Horten

Politiet etterlyser 190-200 cm høy mann.

HORTEN FENGSEL:  Horten fengsel ligger i sentrum av byen og har 16 soningsplasser. Foto: Hans O. Torgersen/Aftenposten/NTB scanpix
HORTEN FENGSEL: Horten fengsel ligger i sentrum av byen og har 16 soningsplasser. Foto: Hans O. Torgersen/Aftenposten/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann har rømt fra Nordre Vestfold fengsel, Horten avdeling. Det melder Vestfold politidistrikt på Twitter.

Mannen skal være 190 til 200 centimeter høy, være slank og ha bølget sort hår. Han skal være av Nord-Afrikansk opprinnelse og være iført briller, en sort t-skjorte, blå treningsbukse.

I tillegg skal han halte som følge av en skade på foten, melder politiet.

- Han har hoppet over gjerdet. Basert på overvåkingsbilder ser det ut som han har skadet eller brukket foten da han landet. Politiet anser ikke denne mannen som farlig. Vi gikk ut med hendelsen på Twitter i håp om at noen ser ham i Horten sentrum. Dersom noen ser ham, ring politiet. Vi er i området og ikke langt unna, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Johnsrud sier de ikke tror mannen har hatt medhjelpere i flukten eller at han har spesielt store ressurser for et liv på rømmen.

Assisterende fengselsleder ved fengselset, Siv Helene Thomassen, understreker at den innsatte ikke soner for vold eller lignende kriminalitet, men for et narkotikaforhold.

- Det hele gikk utrolig fort. Han var med på en aktivitet i bakgården i fengselet med tre ansatte. Plutselig klatret han opp på et tak og hoppet ned på en parkeringsplass på andre siden. Det er nok mellom fire og fem meter ned til asfalten og han skadet seg i foten, sier hun.

Da rømningen så ut til å være et faktum dobbeltsjekket de at han hadde forlatt fengselsområdet før de varslet politiet. Hun sier rømningen skjedde en gang mellom 10.15 og 10.30 i formiddag. Selv om den innsatte klarte å stikke av, ser ikke fengselslederen at det har vært noe svikt i rutinene.

- Vi har gode rutiner. Han var ute sammen med tre ansatte innenfor fengselsområdet. Jeg kan ikke se at det har vært svikt i noen rutiner. Det hele gikk veldig fort og det er helt utrolig at han i det hele tatt klarte å komme seg opp på det taket, sier Thomassen.

Nordre Vestfold fengsel, Horten avd. ligger i Horten kommune og er en enhet med høyt sikkerhetsnivå. Fengselet har ordinær kapasitet på 16 plasser for domfelte menn og ligger i sentrum.
Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer