«HVORFOR DØR DU IKKE?»: En mann utløste full politiutrykning etter å ha jaktet på en edderkopp i sitt eget hjem. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
«HVORFOR DØR DU IKKE?»: En mann utløste full politiutrykning etter å ha jaktet på en edderkopp i sitt eget hjem. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Edderkopp

Mann ropte til edderkopp. Utløste full politiutrykning

Hadde edderkoppfobi.

Det var en tilfeldig forbipasserende som gikk forbi et hus i en forstad til den australske byen Perth onsdag morgen.

Personen hadde hørt babygråt og en mann som gjentatte ganger ropte «Hvorfor dør du ikke?», fra innsiden av et hus. Politiet ble umiddelbart kontaktet.

Ifølge The Guardian la politiet ut en skjermdump av loggen på Twitter onsdag morgen, der de beskrev meldingen som hadde kommet inn.

- Innringer gikk forbi AA og hørte en mann som ropte «Hvorfor dør du ikke?». Barnet på innsiden skrek ... innringer kjenner dem ikke, men har sett dem noen få ganger utendørs.

Politiet rykket ut med flere tjenestepersoner og tok seg inn i huset. Der fant de mannen, som ikke hadde påført barnet en eneste skramme.

Det viste seg at mannen hadde en ekstrem frykt for edderkopper, og hadde latt seg rive med i jakten på den. 20 minutter seinere kom de med en oppdatering.

- Politiet snakket med alle parter, og ble opplyst om at mannen kun hadde forsøkt å drepe en edderkopp. Ingen skade skjedd (unntatt for edderkoppen).

Kort til etter skal Twitter-meldingene ha blitt fjernet, men politiet bekrefter overfor The Guardian at hendelsen har funnet sted.

Grunnen til at meldingene ble fjernet var at de inneholdt detaljer om kommunikasjonen i politiet, sier en talsperson. Den skulle egentlig blitt gjengitt i tekstform, ikke som en skjermdump.