Mann satt fast i heissjakt

Ble dratt opp fra første til femte etasje i heisvaier.

ARBEIDSULYKKE: Den litauiske mannen (22) blir ført til en ventende ambulanse etter å ha brukket beinet i en arbeidsulykke. Mannen hektet seg fast i en heisvaier som førte han 15 meter til værs. Foto: Hans Hamre / Budstikka.
ARBEIDSULYKKE: Den litauiske mannen (22) blir ført til en ventende ambulanse etter å ha brukket beinet i en arbeidsulykke. Mannen hektet seg fast i en heisvaier som førte han 15 meter til værs. Foto: Hans Hamre / Budstikka. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En litauisk mann (22) hektet seg fast i en heisvaier, som førte han femten meter til værs, på en byggeplass i Bærum.

- Heissjakten skal rives og mannen hadde klart å snu motvektloddet slik at han ble dratt opp, sier Søren Pedersen, administrerende direktør i Asker og Bærum Boligbyggelag (ABBL).

ABBL karakteriserer saken som en arbeidsulykke.

- Arbeidstilsynet er koblet inn i saken, og vi har stanset alt arbeid i heissjaktene. Det vil ikke bli aktuelt å gjenoppta arbeidet før vi har lagt planer for hvordan heisene skal rives, sier Pedersen.

Redningsarbeidet tok tre kvarter og alle nødetater var på stedet for å berge ut mannen. Ifølge entreprenøren er femte etasje toppetasjen på bygget, og det skal ikke ha vært mye klaring til taket.

- Han ble hengende fast i en vaier, dratt opp fra første til femte etasje, og ble sittende fast der, sier Ivar Eriksen, vaktleder i Asker og Bærum brannvesen til Dagbladet.

Meldingen om arbeidsulykken ble mottatt av brannvesenet klokken 12.06 mandag formiddag.

Brakk foten Mannen brakk foten i ulykken og ble kjørt til Bærum sykehus. I bunnen av heissjakten kunne man se blod fra mannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer