Mann savnet etter fjelltur i Narvik

Seks hundepatruljer har søkt etter mannen i hele natt uten resultat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann i 20-årene er savnet etter en fjelltur til Skjomtinden i Narvik. Seks hundepatruljer har søkt etter mannen i hele natt uten resultat.

- Leteaksjonen ble satt i verk ved 19-tiden tirsdag kveld, et par timer etter at han ble meldt savnet. Det siste livstegnet fra den savnede var mandag ettermiddag da han dro ut på tur, så vi er på etterskudd, forteller operasjonsleder Paul Gunnar Helland i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Den savnede mannen er rumener, men er bosatt i Narvik, opplyser politiet..

- Mannen skulle gå opp til Skjomtinden, vel 1.500 meter over havet. Det er kaldt, rundt to grader, men greit vær i leteområdet. Han hadde med seg telefon, men vi har ikke fått kontakt, forteller operasjonslederen.

Han opplyser at terrenget der letingen pågår er ganske bratt. Et helikopter deltok i letearbeidet tirsdag kveld, men det måtte returnere etter noen timer.

Foruten Norske Redningshunder bistår Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Sivilforsvaret politiet i letearbeidet.

- Søket trappes opp med flere mannskaper når det blir lyst. Da vil vi også sette inn et helikopter, opplyser operasjonslederen onsdag morgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer