Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann savnet etter ras

Vitne så billys i rasområdet, og plutselig ble de borte. Politiet frykter flere ras.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk om veien din er stengt

(Dagbladet.no:) En 54 år gammel mann er fortsatt savnet etter at ras i Sogn og Fjordane.

Ifølge politiet har vitner sett en bil kjøre inn i raset. Det er også gjort funn på stedet som peker i retning av at vitneobservasjonene stemmer.

Vitnet så billys i mørket, som plutselig var borte etter raset.

Den savnede mannen skal ha befunnet seg i en bil på vei østover.

Nå ligger det mengder med jord- og steinmasse over riksvei 55, men mye har også gått ut i Lånefjorden. Politiet frykter derfor at bilen kan ha blitt feid på sjøen.

- Vi leter både i selve raset og i fjorden. En hund skal ha markert for funn ut mot fjorden, men det er vanskelig å si hva dette betyr, sier operasjonsleder Stig Inge Hauge ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no.

20-30 meter bredt

Raset gikk klokka 21.15 søndag kveld, ved Kongsnes mellom Høyanger og Balestrand. Det skal ha skal ha vært 20-30 meter bredt og omtrent to meter høyt.

Mannskap fra politiet gjorde i natt forsøk på å ta seg inn i rasområdet, men de vanskelige forholdene og faren for nye ras begrenset omfanget av søket.

Søket ble utvidet på morgenkvisten med mannskaper fra Røde Kors.

På grunn av mye nedbør gikk det flere leir- og steinras i Sogn og Fjordane. 30 biler med til sammen 60 personer ble innesperret i Jølster, men ingen personer ble skadd i raset. På E39 ved Langeland kjørte en mann rett inn i et ras, men også han slapp fra det uten skader.

30 veier stengt

I løpet av natta har det gått ras mange steder på Vestlandet. I alt er nærmere 30 veier stengt.

- Det har gått i ett hele natten. 14 veier er stengt, og flere lokalsamfunn er isolert. Det gjelder blant annet Geiranger, der det ikke er mulig å komme til eller fra uten båt, sier operasjonsleder Modolf Hareide ved Sunnmøre politidistrikt til NTB.

På grunn av den store nedbørsmengden sier politiet at rasfaren fortsatt er stor i området.

Sjekk om veien din er stengt

SØKER ETTER SAVNET: Nå er dykkere satt inn i Lånefjorden, som er en sidefjord til Sognefjorden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media