Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann savnet i Oslofjorden: Søket er avsluttet

En mann i 60-årene er fortsatt savnet.

SAVNET: En leteaksjon er satt i gang etter at en mann forsvant etter å ha badet fra en seilbåt like ved Oksval brygge på Nesodden. Foto: Arthur Arnesen
SAVNET: En leteaksjon er satt i gang etter at en mann forsvant etter å ha badet fra en seilbåt like ved Oksval brygge på Nesodden. Foto: Arthur Arnesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 15.09 fikk politiet melding om en person som hadde falt over bord fra en seilbåt like ved Oksval brygge på Nesodden. Senere ble det gjort klart at mannen hadde badet.

Rundt klokka 20.30 melder politiet at søket er avsluttet.

- Det har blitt søkt fra lufta, langs land og på sjøen med en rekke fartøyer. Dessverre har vi ikke klart å finne savnede, forteller Finn Håvard Aas, operasjonsleder i Øst politidistrikt, til Dagbladet.

Aas forteller at beslutningen om å avslutte søket skjer etter samråd med Hovedredningssentralen Sør-Norge.

- Det vil bli søkt videre på et senere tidspunkt, men det er klart at leteaksjonen nå går over i annen fase med søk etter antatt omkommet, sier Aas til NTB

Drev fra hverandre

Mannen befant seg i en seilbåt som lå 300-400 meter utenfor Oksval på Bunnefjordssiden av Nesodden. I området er det både en småbåthavn og en populær badestrand.

- Det var en familie som var ute og seilte, og en person skulle bade. Personen og båten drev fra hverandre, forklarer Aas.

Familien er ivaretatt av helsepersonell.

Sterk strøm

Øst politidistrikt fikk melding om hendelsen via Oslo politidistrikt.

Klokka 17.40 fortalte operasjonsleder Aas at det fortsatt er fullt søk etter mannen, som ifølge NTB er i 60-årene.

- Jo mer tid som går, jo mer alvorlig blir det, sier han til Dagbladet.

Ivar Myrbø, innsatsleder på stedet, informerte Akershus Amstidende om at båten er fra Oslo, og det var folk på den aktuelle seilbåten som selv meldte fra om hendelsen.

Til lokalavisa fortalte operasjonsleder Aas at søkeområdet var noe begrenset, men at mannen kan ha blitt ført bort av sterk strøm.

Stor leteaksjon

Søndag ettermiddag opplyste Redningsselskapet at de var på stedet med både RS Klaveness Marine og RS Uni Oslofjord. Brannbåten Redningen fra Oslo og en brannbåt fra Asker og Bærum brannvesen deltok også, samt flere private fritidsbåter. Dykkere lette også etter vedkommende.

Et Sea King redningshelikopter var med i søket de første timene.

Fartøyene har også søkt lenger inn i Bunnefjorden, ved Ursvikbukta og Hellviktangen, uten hell.

Dagbladet følger saken.