Mann savnet i snøskred på Bjørnfjell ved Narvik

Var sammen med flere andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann (22) skal ha blitt tatt av snøras på Bjørnfjell i Nordland torsdag kveld.

- En mann er tatt av skred ved Bjørnfjell, cirka én times kjøring med skuter innover i fjellet, sier operasjonsleder Anne Karlsen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

Helikopterne har landet Været har hindret helikoptersøk. Torsdag kveld var to helikoptre på vei til området for å fly over stedet og vurdere skredfare og været.

- Deretter skal vi vurdere om vi kan sende mannskaper inn i området, forklarer operasjonsleder Robin Moe i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Litt etter kl. 23 opplyser imidlertid Hovedredningssentralen for Nord-Norge til Nordlys at begge helikoptrene har landet på Narvik lufthavn Framnes av sikkerhetsmessige årsaker. Pilotene mener at værforholdene i området gjør at det ikke er forsvarlig å fly inn slik det ser ut nå.

Mannen, som er født i 1991, kjørte scooter da raset gikk. Det skal ha skjedd ved 14-15-tiden, mens det var lyst. Mennene kan ha vært reingjetere på vei i fjellet, opplyser politiet.

Slektning ringte Politi og redningsmannskaper er i området ved Bjørnfjell etter at en slektning som hadde vært sammen med den savnede mannen, ringte politiet og meldte fra om skredet.

- Mannen ringte til politiet klokka 19.44, uttalte operasjonsleder Anne Karlsen ved 20-tida.

Bjørnfjell er et fjell øst for Narvik i Nordland, like ved grensen til Sverige. Det er om lag én times kjøring med snøscooter til området hvor mannen ble tatt av skredet. Flere frivillige hadde torsdag også meldt seg til å delta i søket.