Mann savnet under jobboppdrag på fjellet i Troms

Det er dårlig vær i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen ble onsdag morgen trappet opp etter en mann i 50-årene som er savnet etter at han kom bort fra snøscooterfølget sitt under befaring av en strømledning i Nord-Troms tirsdag.

- Det er elendig vær med vind, tåke og bare 30 meters sikt i leteområdet, opplyste operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt til NTB onsdag morgen.

Leteaksjonen ble igangsatt tirsdag kveld. Onsdag morgen ble aksjonen trappet opp med snøscooterpatruljer fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp. I tillegg blir det brukt to helikoptre og lavinehunder.

Mannen ble meldt savnet ved 20-tiden tirsdag kveld etter en snøscootertur sammen med tre andre i fjellet mellom Kåfjorddalen og Manndalen. De fire personene var på befaring av en 132 kV-ledning mellom Skibotn og Guolas. De kom bort fra hverandre. Snø og vind førte til at sikten var dårlig. Sporene føyk raskt igjen.

- Jeg er veldig glad for at tre har kommet seg trygt ned fra fjellet, og håper også at sistemann snart er funnet i god behold, sier konserndirektør Øivind Rue i Statnett.

Den savnede er godt kledd, har mye erfaring i å ferdes til fjells og har med seg proviant. Det er imidlertid ikke mobildekning i området.

- Vi håper han har gravd seg ned mens han venter på bedre vær, sier Kileng.

(NTB)