Mann savnet ved Svalbard

En 29 år gammel mann ble funnet i live, men sterk nedkjølt søndag kveld, 40 kilometer vest for Svea på Svalbard. Den andre mannen som var med i småbåten, som dro fra Svea lørdag kveld, er fortsatt savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den 29 år gamle mannen ble funnet mens han klamret seg fast til den veltede båten. Han var sterkt nedkjølt og såvidt ved bevissthet, opplyser konstituert sysselmann Rune B. Hansen til NTB.

Mannen var iført overlevningsdrakt da han ble funnet. Søndag kveld ble han fraktet til sykehuset i Longyearbyen.

Letingen etter den 49 år gamle nordmannen som er savnet fortsetter med store ressurser i van Mijen-fjorden utenfor Svea, som ligger 60 kilometer fra Longyearbyen.

De to mennene la ut i en åpen 15 fots Mørebas ved 18-tiden for å ta en times kveldstur lørdag. Da en av de to ikke kom på jobb som planlagt søndag, ble det slått alarm og leteaksjonen startet ved 12-tiden søndag.

Været i leteområdet er godt, men det har siden lørdag kveld blåst 15-20 sekundmeters vind.

To helikoptre og skipet «Polarsyssel» er satt inn i letingen. Søk langs strendene er gjort i nærheten av Svea. Fra mandag morgen skal kystvaktskipet KV «Senja» delta i letingen.

- Van Mijen-fjorden er en av Svalbards større fjorder. Den er 50 kilomter lang fra Svea og ut til havet. Selv om dette er et svært stort område, er det ganske oversiktlig, sier Hansen.

(NTB)