Mann sender e-poster med sextilbud til småbarn

Kripos frykter overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kripos advarer foreldre over hele landet mot en mann som forsøker å lokke jenter helt ned i 11-årsalderen til å selge ham sex.

Ifølge TV 2 har flere hundre barn over hele landet fått en e-post med tilbud om penger i bytte mot sex fra den ukjente mannen.

•Vet du noe om dette? Tips oss på sms/mms 2400, telefon 24 00 00 00 eller epost 2400@db.no

- Vi har mottatt henvendelser om denne e-posten fra foreldrene til 50 barn spredt over hele landet, sier politioverbetjent John Ståle Stamnes i Kripos.

I e-posten skriver mannen blant annet:

«Jeg vil gjerne ha sex med deg, og for det er jeg villig til å betale bra. Litt avhengig av hva du eventuelt vil være med på så snakker vi om alt fra 1500 - 2500 kroner for enkel, vanlig munnsex og normalt samleie til flere tusen kroner for mer avanserte øvelser».

Kripos-etterforskerne har oppdaget at 173 barn har lagt til mannen som venn på MSN. 40 av dem har svart på henvendelse fra politiet og det er ingen som har hatt mer kontakt med mannen, sier Stamnes.

Politiet frykter likevel at noen av barna har latt seg friste av tilbudet om penger i bytte mot sex.

Selv om politiet har hatt tilgang til mannens hotmailkonto, har han klart å skjule sine spor godt.

- Vi har ikke klart å lokalisere mannen. Han har kjørt fra det ene åpne trådløse nettverket til det andre i Oslo-regionen og sendt ut disse e-postene. Han har ikke lagt igjen spor som har gjort det mulig for oss å identifisere ham, sier politioverbetjenten.


(NTB)