SLÅR ALARM: En mannsperson med det som kan ha vært et våpen er observert på universitetet Virginia Tech i USA. Skolen var åsted for en massakre i 2007. 32 personer ble drept. Foto: AP Photo/The Roanoke Times, Matt Gentry/SCANPIX
SLÅR ALARM: En mannsperson med det som kan ha vært et våpen er observert på universitetet Virginia Tech i USA. Skolen var åsted for en massakre i 2007. 32 personer ble drept. Foto: AP Photo/The Roanoke Times, Matt Gentry/SCANPIXVis mer

- Mann sett med pistol på Virginia Tech

Full alarm ved universitetet som ble utsatt for en massakre i 2007.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Universitetet Virginia Tech i delstaten Virginia, som i 2007 var åsted for USAs verste massakre noensinne, slår alarm etter at en person med pistol skal være observert. Politi er på stedet, opplyser skolen på sine hjemmesider.

— Hold dere innendørs. Sikre dørene. Utrykningspersonell er på vei. Ring 911 for hjelp, skriver universitet på hjemmesiden sin.
- Tildekket våpen Tre vitner sier at de så en hvit mannsperson med lysebrunt hår, rundt 183 cm høy, som holdt det som «kan ha vært et håndvåpen». Gjenstanden var dekket til med en form for klede, opplyser skolen. Mannen skal ha gått raskt mot volleyballbanene på området.

Politiet, som rykket ut til stedet umiddelbart, melder at de ikke har funnet noen som passer til vitnebeskrivelsen, og har heller ikke kommet i kontakt med ytterligere vitner som har sett personen eller noe mistenkelig.

Søket fortsetter, opplyser skolen.

Ytterligere detaljer er foreløpig ikke kjent.

32 drept i 2007 Skolen var åsted for en massakre 16. april 2007, da Seung-Hui Cho tok livet av 32 personer i to separate angrep, før han begikk selvmord. 25 ble skadd.

Ledelsen ved Virginia Tech ble senere sterkt kritisert for ikke å reagere raskere da Cho gikk amok med skytevåpen på universitetet. Det var også hovedkonklusjonen i granskingen av massakren. Cho hadde tidligere vist tegn til å være mentalt ustabil, men universitetet lot likevel være å gripe inn, skriver NTB.

- Ledelsen ved Virginia Tech kunne ha reddet flere liv dersom de på et tidligere tidspunkt hadde advart studenter og ansatte om hva som holdt på å skje, heter det i rapporten.

Saken oppdateres.