Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann siktet etter funn av rørbombe i Larvik

En mann i 20-årene er siktet for uforsiktig omgang med sprengstoff etter at politiet fant en rørbombe i en stjålet bil i Larvik. Gjenstanden er uskadeliggjort.

RØRBOMBE: Politiets bombegruppe jobbet torsdag for å destruere en rørbombe funnet i en stjålet bil i Larvik. Politiet hadde natt til torsdag pågrepet tre personer som kjørte på Elveveien i Larvik i den stjålne bilen. En person er nå siktet i saken. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
RØRBOMBE: Politiets bombegruppe jobbet torsdag for å destruere en rørbombe funnet i en stjålet bil i Larvik. Politiet hadde natt til torsdag pågrepet tre personer som kjørte på Elveveien i Larvik i den stjålne bilen. En person er nå siktet i saken. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Funnet av bomben ble gjort etter at politiet natt til torsdag på Elveveien i Larvik stoppet en bil som var meldt stjålet. To menn og én kvinne i 20-årene ble pågrepet og siktet for heleri.

Én av de to mennene, en norsk statsborger, ble i tillegg siktet for uforsiktig omgang med sprengstoff etter at politiet dagen etter ransaket bilen og fant en rørbombe.

Mannen er en norsk statsborger. Han betegnes som en kjenning av politiet.

– Han og de to andre skal avhøres i løpet av kvelden og fredag, og politiet jobber med å innhente informasjon fra området der de tre ble pågrepet. I tillegg gjennomfører bombegruppa undersøkelser, sier politiadvokat Nina Magnussen Røed i Sørøst politidistrikt til NTB.

Hun sier at politiet ønsker å avdekke bombens skadepotensial, hvilken tilknytning de pågrepne har til bomben og formålet med å ha bomben i bilen.

Rørbomben ble uskadeliggjort torsdag kveld. Forut for uskadeliggjøringen sa operasjonsleder Anne Meyer i politidistriktet til NTB at bombegruppa vurderte gjenstanden som farlig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media