OMFATTENDE ETTERFORSKNING: Politiet sperret i dag av et stort område ved funnstedet, som ligger i et boligområde. Foto: Brunsvika.net
OMFATTENDE ETTERFORSKNING: Politiet sperret i dag av et stort område ved funnstedet, som ligger i et boligområde. Foto: Brunsvika.netVis mer

Mann siktet etter mistenkelig dødsfall i Kristiansund, løslatt i kveld

En uidentifisert mann ble søndag funnet død i en skrent på Nordlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Nordmøre og Romsdal politidistrikt har satt i gang full drapsetterforskning etter at en mann ble funnet død på Nordlandet i Kristiansund omtrent klokka 10 søndag.

- Dødsårsaken er ukjent og personen er foreløpig ikke identifisert. Avdøde vil bli begjært obdusert, opplyser politiadvokat Merethe Falkevik i en pressemelding.

Én person siktet, så løslatt Politiet pågrep søndag ettermiddag en mann som ble siktet for legemsbeskadigelse.

- Bakgrunnen for pågripelsen var hans tilknytning til åstedet, opplyser Falkevik til Dagbladet.

Mannen ble søndag kveld løslatt.

- Vi hadde ikke grunnlag for å holde ham videre, men han har fortsatt status som siktet, sier Falkevik.

Politiet vil etterforske saken videre for å avklare mannen sin rolle i saken.

- Av hensyn til etterforskningen kan ikke politiet gi ytterligere opplysninger om denne personen eller hans tilknytning til avdøde eller vitner.

Vitneavhør Politiet har søndag jobbet med å avhøre beboere i området.

- Vi har foretatt en del avhør og vil fortsette med de tekniske undersøkelsene, sier Falkevik.

Funnstedet utendørs i Bjørnehaugsveien ble i formiddag sperret av og kriminalteknikere har gjort undersøkelser på stedet. Politiet vil ikke bekrefte om funnstedet er det antatte åstedet.

- Vi etterforsker saken og har ikke låst oss opp mot noen teorier. Vi ser på det som et mistenkelig dødsfall, sier Falkevik.

Klokken 20.20 søndag ettermiddag er mannen fremdeles ikke identifisert.

Koblet inn Kripos Politiet i Nordmøre og Romsdal har bedt om teknisk bistand fra Kripos i etterforskningen. De skal etter planen ankomme Kristiansund søndag kveld.

- Politiet er interessert i opplysninger om observasjoner i området, særlig fra Nordlandet sentrum i området Dalegata/ Bjørnehaugsveien natt til søndag eller søndag morgen. Tips kan meldes til telefon 02800 eller 71589000, skriver politiet.