Bård Lanes (33) drept

Mann siktet etter Tønsberg-drapet

Ble pågrepet etter bilbrann.

ETTERFORSKNING: Politiet i sving på Sem, hvor en bil brant samme kveld/natt som drapet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ETTERFORSKNING: Politiet i sving på Sem, hvor en bil brant samme kveld/natt som drapet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann er siktet for medvirkning til drapet i Tønsberg tirsdag kveld, melder Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

Politiet opplyser videre at ordlyden i siktelsen innebærer at de tror flere var innblandet i drapet. De har i meldingen lagt ved et overvåkingsbilde av en person de mener er en av disse.

ETTERLYST: Politiet ber personen på bildet om å melde seg til politiet. Personen er etterlyst i forbindelse med drapet på Bård Lanes (33) i Tønsberg tirsdag 20. april. Foto: Politiet Vis mer

Advokat Simen Tveten forsvarer den siktede mannen. Han vil ikke kommentere saken torsdag kveld.

Ringte selv

Det var 33-årige Bård Lanes som ble funnet livstruende skadd på Kilen i Vestfold-byen i 22-tida, etter at han selv hadde ringt nødetatene.

Det har hele tida vært kjent at det samme kveld/natt ble pågrepet tre personer etter en bilbrann på Sem et annet i byen. Det er en av disse som er siktet.

TALSMANN: Stasjonssjef Øystein Holt ved Tønsberg politistasjon er politiets stemme utad i drapssaken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TALSMANN: Stasjonssjef Øystein Holt ved Tønsberg politistasjon er politiets stemme utad i drapssaken. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Politiet mener at det er skjellig grunn til mistanke for medvirkning til drap for en av de tre som var pågrepet for bilbrannen på Sem, opplyser Øystein Holt, politistasjonssjef i Tønsberg.

Den siktede mannen blir i tillegg siktet for oppbevaring av narkotika.

Fengsling

Politiet ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gå nærmere inn på hvorfor de har valgt å sikte mannen, av etterforskningshensyn.

FORBINDELSE: Samme kveld/natt som drapet brant denne bilen på Sem i Tønsberg. Politiet setter de to hendelsene i forbindelse med hverandre. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen
FORBINDELSE: Samme kveld/natt som drapet brant denne bilen på Sem i Tønsberg. Politiet setter de to hendelsene i forbindelse med hverandre. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen Vis mer

Den siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Politiet går også ut med et bilde fra et overvåkingskamera. De tror personen på bildet er en av de delaktige i drapet, og etterlyser ham.

- Vi oppfordrer mannen på bildet til å melde seg til politiet, eller andre som gjenkjenner personen, til å ta kontakt med oss, sier Holt.

De som har opplysninger, kan ta kontakt med politiet på telefon 476 96 500 eller via tipsmottaket på politiet.no/tips.

Politistasjonssjef Øystein Holt sier til Dagbladet at de to andre pågrepne i bilbrann-saken løslates torsdag kveld; de har ifølge ham alibi for tidspunktet da både drapet og brannen fant sted.

Nye avhør

Et 20-tall personer fra politiet jobber for fullt med etterforskningen.

- Bildet vi går ut med av den etterlyste, er det vi har per nå. Det er mulig vi vil få bedre bilder i løpet av kvelden og natta, sier Holt.

Han ønsker ikke å utdype hvilken rolle politiet mener den siktede skal ha hatt i forbindelse med drapet. Det blir gjennomført nye avhør i løpet av kvelden.

NYE DETALJER: Vitner med nye detaljer om drapssaken i Tønsberg. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Ralf Lofstad. Vis mer

- Vi har samlet inn store mengder videomateriale, og fortsetter parallelt med gjennomgang av dette, sier Holt.

Kriminelt miljø

Politiet har tidligere opplyst at avdøde Lanes var del av et kriminelt miljø, og har konsentrert etterforskningen rundt dette.

33-åringen var dømt for flere forhold, til dels langt tilbake i tid. Dommene dreier seg om vinningskriminalitet, narkotikaforbrytelser og råkjøring.

Vitner har fortalt Dagbladet at de setter én eller flere biler på åstedet i sammenheng med drapet. Politiet har ikke ønsket å kommentere dette, ut over at de sjekker ut meldinger om biler med påfallende kjøremønster i Tønsberg sentrum natt til onsdag.

OVERVÅKINGSBILDER: Politiet har sikret seg overvåkingsmateriale fra innsida av et forretningslokale der drapsofferet i Tønsberg kan ha tatt sine siste skritt tirsdag kveld. Reporter: Øystein Andersen. Video: Bjørn Langsem Vis mer

Det er ukjent om bilen som brant, er identisk med en av bilene på åstedet.

Filmet

Kilen er et område med mange næringsbygg og butikker. Avdøde Lanes ble filmet av flere overvåkingskameraer da han forlot et senter i Kilengaten 18, ble skremt av noe og la på sprang.

33-åringen ble et sted på ruta truffet av flere skudd. Han segnet om etter noen hundre meter, i krysset Industrigaten/Slagenveien, utenfor den lokale Rema 1000-butikken. Han døde på sykehus samme natt.

Holt har avvist å svare på om politiet tror det dreier seg om et internt oppgjør i Tønsbergs kriminelle miljø.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer