Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann siktet for å ha fått kollega til å drikke avløpsrens

En 24 år gammel mann i Tromsø er varetektsfengslet og siktet for å ha fått en kollega i 50-årene til å drikke etsende væske. Mannen nekter straffskyld. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede skal ha fått sin kollega i Coop Obs bygg i Tromsø til å drikke avløpsrens fra en Red Bull-flaske, skriver Nordlys.

Episoden skjedde torsdag morgen. Fredag ble mannen i 20-årene pågrepet, og lørdag ble han besluttet varetektsfengslet i én uke av Nord-Troms tingrett.

Politiadvokat Gøril Lund sier til Nordlys at det framover vil være viktig for politiet å avklare hva som var motivet bak handlingen. De er fortsatt usikre på om det ble gjort med vilje, eller om han var uaktsom med håndteringen av væsken.

- Vi er ennå tidlig i etterforskningen. En del av den vil gå ut på å klarlegge om det foreligger subjektiv skyld, om siktede har hatt et motiv eller om det er ren uaktsomhet fra hans side, sier Lund til Nordlys.

Siktedes forsvarer, Svein Kristian Wikstrøm, sier hendelsen var et uhell.

- De skal ha hatt problemer med avløpene, både på toalettet og i en vask, og de ansatte var overlatt til å ordne det, selv om ledelsen var kjent med problemet. I den forbindelse har man tatt avløpsrens over i en mindre og mer håndterlig flaske, som ble gjenglemt i lagerlokalet. Det var denne som fornærmede drakk av, forteller Wikstrøm, som bekrefter at hans klient nekter straffskyld.

Den fornærmede ble innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge. Sykehuset opplyste fredag til NTB at skadene var alvorlige, men at tilstanden var stabil.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!