AVSPERRET: Politiet sperret av et område på Grefsen etter knivstikkingen natt til søndag. Foto: Miriam Bakkejord / Dagbladet
AVSPERRET: Politiet sperret av et område på Grefsen etter knivstikkingen natt til søndag. Foto: Miriam Bakkejord / DagbladetVis mer

Drapet på Kjelsås:

Mann siktet for å ha knivdrept kjæresten - fengsles i fire uker

Mannen som er siktet for å ha drept sin kjæreste med kniv på Kjelsås i Oslo natt til søndag, er varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett.

Mannen i 20-åra ble klokka 14 i dag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Foruten kravet om fengsling i fire uker, fikk politiet også rettens medhold iat den siktede skal sitte fengslet med brev- og besøksforbud.

Mannen samtykket til kravet om varetekt, og rettsmøtet gikk derfor som såkalt kontorforretning. Det vil si at dommeren alene treffer en beslutning på bakgrunn av dokumentene i saken.

Siktede har foreløpig ikke tatt stilling til skyldspørsmålet, opplyser mannens forsvarer Unni Fries.

- Men han har forklart seg og jeg oppfatter at han forsøker å samarbeide med politiet så god han kan. Det kommer selvfølgelig også til å bli flere avhør, sier Fries til Dagbladet.

Flere beslag

Politiet fikk melding om knivstikkingen i en leilighet i Kjelsåsveien klokka 00.26 natt til søndag. På stedet fant politiet en kvinne, også hun i 20-åra, livløs etter knivstikk. Hun ble konstatert død på Ullevål sykehus seinere samme natt.

Grete Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning (EEF) i Oslo politidistrikt, opplyste til Dagbladet mandag formiddag at mannen allerede hadde samtykket til varetektsfengsling. Det ble søndag gjennomført flere timers avhør av siktede, og avhørene vil fortsette mandag.

- Vi begynner å få et bilde av motivet. Det er også gjort flere beslag, uten at jeg vil gå inn på detaljer om verken disse eller åstedet, sa Metlid til Dagbladet tidligere i dag.

- I et forhold

Ifølge politiet var siktede og avdøde i et forhold. Begge er i 20-åra, og skal ha kommet til Norge som asylsøkere fra et land utenfor Europa. De skal være fra samme land, og hadde fått innvilget midlertidig opphold i Norge.

- Kvinnen vil bli obdusert i dag. Politiet har jobbet intensivt med å få varslet pårørende, men har så langt ikke lyktes med å finne noen av disse her til lands, sa Metlid.

Dagbladet kommer tilbake med mer.