Mann siktet for å ha spionert på politiet

På Facebook har mannen lagt ut manipulerte bilder av seg selv i Anders Behring Breiviks uniform.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var mandag at mannen ble pågrepet. Pågripelsen skjedde utenfor politihuset i Hamar. Torsdag ble han varetektsfengslet i en uke med fullstendig isolasjon i Hedmarken tingrett, skriver Hamar Arbeiderblad.

Mannen er siktet for tre tilfeller av plagsom eller skremmende opptreden overfor politifolk. Politiet er svært tilbakeholdent med opplysninger i saken.

- Grunnlaget for siktelsen er at politiet mener han har kartlagt bevegelsene til tjenestemenn. Vi har startet etterforskning for å finne ut mer om omfanget av kartleggingen, sier politiadvokat Barbro Marie Røkenes.

Hun sier politiet har gjort flere beslag i saken, men vil ikke utdype nærmere hva som er beslaglagt.

Hamar Arbeiderblad skriver at politiet er godt kjent med et bilde som mannen har manipulert av seg selv i Anders Behring Breiviks uniform. Dette er ikke med i siktelsen. På sin Facebook-profil har mannen oppgitt at han er ansatt som politietterforsker et annet sted i landet, og han har oppgitt at han er utdannet ved Politihøgskolen. Ingen av opplysningene stemmer, skriver avisen.

Den siktede mannen har foreløpig ikke vært villig til å forklare seg for politiet i avhør, men det vil trolig skje nå som han har fått oppnevnt forsvarer, ifølge avisen. Avhør vil trolig starte etter helgen.

(NTB)