Mann siktet for å ha tatt seg inn i hus og voldtatt sovende kvinne (20)

- Fornærmede har ingen bekjentskap til mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 33 år gammel mann ble 05-tida i morges pågrepet og siktet for voldtekt av en kvinne på 20 i Vardø i morgentimene, melder politiet i Øst-Finnmark.

- Fornærmede har ingen bekjentskap til mannen, men det dreier seg ikke om en klassisk overfallsvoldtekt, sier Svein-Erik Jacobsen, operasjonsleder i Øst-Finnmark politidistrikt, til Dagbladet.

Jacobsen forteller at foreløpige undersøkelser tyder på at mannen skal ha tatt seg inn i huset hvor kvinnen lå og sov, og deretter begynt å forgripe seg på henne.

- Det kan se ut som døra til boligen har vært ulåst, sier Jacobsen.

Mannens skal ikke ha brukt vold innledningsvis, men kvinnen skal etter en stund ha våknet og forsøkt å gjøre motstand. Mannen er ikke kjent for politiet fra tidligere.

- Den fornærmede kvinnen meldte fra til en bekjent, som igjen meldte fra til politiet. Mannen ble sporet opp og pågrepet i en bolig like i nærheten etter beskrivelser fra kvinnen, sier Jacobsen.

33-åringen sitter nå i arresten i påvente av å bli avhørt. Han har ikke fått oppnevnt en forsvarer ennå.

- Vi har sikret blod og urinprøver, og vi har vært på åstedet og sikret sentrale bevis i form av sengeklær og lignende, sier Jacobsen.

 - ULÅST DØR: - Det kan se ut som døra til boligen vår ulåst, sier Svein-Erik Jacobsen i Øst-Finnmark politidistrikt. Foto: Google Maps
- ULÅST DØR: - Det kan se ut som døra til boligen vår ulåst, sier Svein-Erik Jacobsen i Øst-Finnmark politidistrikt. Foto: Google Maps Vis mer