Mann siktet for å ha tent på sin ekskone på hytta

Kvinnen er fortsatt kritisk skadd.

PÅTENT: En kvinne ble fløyet til sykehus etter en hyttebrann i Evje og Hornnes kommune i Aust-Agder. Politiet pågrep kvinnens mann kort tid etterpå. Foto: Anne Rakel Haaland / NTB scanpix
PÅTENT: En kvinne ble fløyet til sykehus etter en hyttebrann i Evje og Hornnes kommune i Aust-Agder. Politiet pågrep kvinnens mann kort tid etterpå. Foto: Anne Rakel Haaland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En 47 år gammel mann er siktet for drapsforsøk etter han helte brennbar veske over sin ekskone og tente på i en hytte i Evje og Hornnes kommune i Aust-Agder i slutten av juli.

Ved 7-tiden 31. juli ble siktedes ekskone, en 48 år gammel kvinne, kritisk skadd i en hyttebrann ved Bjørnevatn i Evje og Hornnes.

Kvinnen ble lagt inn på Haukeland universitetssjukehus i Bergen med omfattende brannskader. Politiet i Agder har først nå kunnet avhøre kvinnen, som fortsatt ligger kritisk skadd på sykehuset, skriver Fædrelandsvennen.

Ekskona var våken - Det er en totalvurdering av de samlede beviser som begrunner den siktelsen som foreligger. Ekskona var våken da dette skjedde, og klarte å slukke flammene ved å kaste seg i et vann som ligger like ved hytta, sier påtaleleder i Agder-politiet, Terje Skaar til avisa.

Deretter skal hun ha kommet seg tilbake til den brennende hytta, tatt med seg parets to mindreårige døtre og kjørt til bommen ved inngangen til hytteområdet. Det var kvinnen selv som tilkalte politi og ambulanse.

Pågrepet ved hytta 47-åringen ble pågrepet av politiet like ved hytta kort tid senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer