Mann siktet for busskapring

Mannen som 1. mai skal ha slått en bussjåfør bevisstløs og kapret en buss, er funnet og siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen, som er i 20-årene, er innlagt på en psykiatrisk institusjon på Vestlandet, men ikke formelt pågrepet av politiet.

For litt over en uke siden gikk Oslo politidistrikt ut med bilder av en mann som var filmet av overvåkingskameraer på Oslo sentralbanestasjon og bussterminalen. Mannen som nå er siktet er identisk med mannen på opptaket, opplyser politiet til Dagbladet.no.

Psykisk ustabil

- Han er ikke avhørt om saken ennå, så vi kjenner ikke hans forklaring. Men han er siktet og vil bli pågrepet om han forlater institusjonen, sier politiinspektør Terje Kristiansen til Dagbladet.no.

Årsaken til at han ikke er pågrepet skyldes hans psykiske tilstand. Men han er under kontroll på institusjonen og blir tatt hånd om der.

Tipsene om mannen kom inn ganske raskt etter at etterlysningen gikk ut i media 13. mai. Han skal ha en sykehistorie som psykiatrisk pasient.

Dramatisk

Den 24 år gamle bussjåføren var alene i bussen da han ble angrepet og bussen kapret. Siktede oppholdt seg et par timers tid i området rundt Oslo City, jernbanen og bussterminalen før angrepet.

- Han var også innom en annen buss litt før kapringen. Her slo han til sjåføren før han gikk ut av bussen. Han plaget også noen folk i en minibank-kø, sier Kristiansen.

Mannen kjørte den kaprede bussen ut i Schweigaards gate i Oslo sentrum. Bussen var involvert i to trafikkulykker i løpet av kort tid før den kolliderte i et stillas. Så løp siktede fra stedet.

De siste opplysningene politiet i Oslo har mottat fra sykehuset er at den 24 år gamle bussjåføren fortsatt er i koma og at tilstanden er alvorlig.

SIKTET:</B> Mannen som er innringet på bildet er identifisert og siktet for angrepet på en 24 år gammel bussjåfør i Oslo.
KNUST:</B> Bussen som ble kapret ble ødelagt i flukten av siktede.