Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Stavanger:

Mann siktet for dobbeltdrap i natt

To personer ble funnet døde i en bolig på Storhaug i Stavanger natt til onsdag.

Politiet mottok melding om en hendelse på den aktuelle adressen klokka 02.19 natt til onsdag.

- Politiet var raskt på stedet, og konstaterte at to personer var døde. Vi pågrep en mann i 40-åra som oppholdt seg på stedet. Han er nå siktet for to drap, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sør-Vest politidistrikt.

TIPS OSS: 2400@db.no

BÆRES UT: En mann i 40-årene er siktet for drap etter at en kvinne i 20-årene og en mann i 30-årene ble funnet døde i en bolig på Storhaug i Stavanger.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
BÆRES UT: En mann i 40-årene er siktet for drap etter at en kvinne i 20-årene og en mann i 30-årene ble funnet døde i en bolig på Storhaug i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer

Meldte selv fra til politiet

De avdøde er en kvinne i 20-åra og en mann i 30-åra.

- Det mannen som nå er siktet for drap, som selv ringte inn og meldte fra om hendelsen og om egen rolle til politiets operasjonssentral, sier avsnittsleder Lars Ole Berge på en pressebrifing på politihuset i Stavanger.

- Ut fra opplysninger i saken skjedde drapshandlingen på mannens adresse, forteller han.

Langvarig relasjon mellom siktet og offer

Berge forteller at det har vært en langvarig relasjon mellom den avdøde kvinnen og den siktede mannen.

- Når det kommer til den avdøde mannens kobling til de andre, er det noe vi vil komme tilbake til. Det er likevel mye som tyder på at han også har hatt en relasjon til de involverte, forteller Berge.

- Vi har ikke endelig identitet bekreftet på de aktuelle personene. Men ut fra opplysningene vi har nå legger vi til grunn at dette er personer som er syriske asylsøkere.

TO DØDE: Politiet jobbet onsdag formiddag med undersøkelser i boligen der to personer ble funnet døde natt til onsdag. Foto: Heidi Karin Gilje Skog
TO DØDE: Politiet jobbet onsdag formiddag med undersøkelser i boligen der to personer ble funnet døde natt til onsdag. Foto: Heidi Karin Gilje Skog Vis mer

Politiet vet ikke hvor lenge personene har oppholdt seg i Norge.

På spørsmål om de fornærmede og den siktede er kjent av politiet fra før, svarer Berge at han må komme tilbake til eventuelle opplysninger om dette.

Mannen framstilles for varetektsfengsling i Stavanger tingrett klokka 13.30 torsdag.

Vil avhøre mannen i løpet av dagen

Politiet har tatt beslag fra åstedet som de kobler til hendelsen, svarer Berge på spørsmål om politiet har funnet drapsvåpenet.

- Det er iverksatt kriminaltekniske undersøkelser som vil pågå utover dagen, samt taktiske etterforskningsskritt. Vi er tidlig i etterforskningen, og kan foreløpig si lite om hendelsesforløpet eller motivet for drapene

Politiet vil forsøke å avhøre den siktede i løpet av dagen. Han har foreløpig ikke tatt stilling til siktelsen.

Dagbladet har vært i kontakt med drapssiktedes forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup. Han sier at han har hatt en kort samtale med sin klient, men vil ikke gi ytterligere kommentar til saken av hensyn til etterforskningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!