Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann siktet for dødsvold i Bergen

Funnet død i villastrøk i Bergen. Siktedes forsvarer sier det er snakk om nødverge.

KRIMINALTEKNISK PÅ STEDET: Politiet snakker med folk i området og har startet kriminaltekniske undersøkelser på stedet etter funnet av en død mann i en hage på Minde i Bergen. Foto: Ralf Lofstad
KRIMINALTEKNISK PÅ STEDET: Politiet snakker med folk i området og har startet kriminaltekniske undersøkelser på stedet etter funnet av en død mann i en hage på Minde i Bergen. Foto: Ralf Lofstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): En død mann ble torsdag formiddag funnet liggende i en hage i Wergelandsalléen på Minde i Bergen.

- Vi ble underrettet om at det var funnet en død person i denne hagen klokka 09.40 i dag. Vi sendte kriminalteknikere opp til stedet, og de meldte tilbake at det var et mistenkelig dødsfall. Etterpå har vi pågrepet en mann som var i huset ved funnstedet. Han er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, sier politioverbetjent og seksjonsleder Rigmor Isehaug i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har foreløpig ingen sikker identifikasjon på den avdøde. Han hadde ingen papirer på seg. Det er også uklart hvor lenge han har ligget i hagen tilhørende Wergelandsalléen nummer 3.

Rundspørring - Vi har en rundspørring i området rundt funnstedet på Minde og har hentet inn noen personer til avhør. Jeg vil gjerne oppfordre naboer og andre mulige vitner om å melde seg for politiet. Det kan være at de har hørt noe natt til i dag eller sett noe som kan være av interesse for oss, sier Rigmor Isehaug.

Den pågrepne mannen skal være rundt 40 år gammel.

Hagen hvor den døde mannen ble funnet ligger i et rolig villaområde hvor det blant annet bor mange barnefamilier. Et eiendomsselskap skal eie huset, som har vært leid ut i lengre tid i påvente av tillatelse til å bygge ny bolig der. Naboer i området forteller til Dagbladet at det skal være utenlandske arbeidere som har bodd i huset.

- En del bråk Dagbladet har fått vite at velforeningen har vært opptatt av at det i den seinere tid skal ha vært en del bråk fra dette huset. Bilene som har vært parkert ved huset skal ha hatt registreringsnummer fra flere forskjellige land, blant annet Litauen.

Advokat Kai Wigum er oppnevnt som forsvarer for siktede. Han sier at han har hatt et kort møte med sin klient i ettermiddag.

- Nødverge - Det jeg kan si nå er at dette dreier seg om nødverge. Min klient er fra et baltisk land og er rundt 40 år gammel. Det blir ikke noe avhør med ham før i morgen. Han er sterkt preget av den situasjonen han har havnet i, sier Wigum.

MANN SIKTET: En person er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en mann ble funnet død i en hage i et villstrøk i Bergen i dag. Foto: Ralf Lofstad
MANN SIKTET: En person er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at en mann ble funnet død i en hage i et villstrøk i Bergen i dag. Foto: Ralf Lofstad Vis mer

En nær nabo sier til Bergensavisen (BA) at han oppdaget at det lå et menneske i buskene i hagen til naboeiendommen da han skulle ut på en balkong for å ta seg en røyk i dag tidlig. Han undersøkte og fant en død mann med blod i ansiktet og på klærne. Han varslet politiet om funnet. En annen person i det samme huset kjente igjen den avdøde som en person som har bodd i naboeiendommen tidligere. Han skal være fra Litauen.

Politioverbetjent Rigmor Isehaug sier at liket er fraktet til Gades institutt ved Haukeland universitetssykehus hvor det skal obduseres.

- Vi vil ta stilling til om vi skal begjære den siktede varetektsfengslet fredag, sier Isehaug.
  

FORSVARER: Forsvarsadvokat Kai Wigum sier at det skal være snakk om nødverge for hans klient som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Foto: Leif Stang/Dagbladet
FORSVARER: Forsvarsadvokat Kai Wigum sier at det skal være snakk om nødverge for hans klient som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media