Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann siktet for drap etter skytinga på Bjørndal

Mannen meldte seg selv til politiet, opplyser politiet på en pressekonferanse.

PRESSEKONFERANSE: Grete Lien Metlid holder pressekonferansen. Foto: Øustein Norum Monsen/Dagbladet.
PRESSEKONFERANSE: Grete Lien Metlid holder pressekonferansen. Foto: Øustein Norum Monsen/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til mandag fikk politiet meldinger om to forskjellige skyteepisoder i hovedstaden: en midt på natta på Lambertseter, og en annen klokka seks om morgenen på Bjørndal i Oslo.

På Bjørndal ble en polsk mann funnet kritisk skadd i et garasjeanlegg. Han døde i går ettermiddag.

Politiet har nå pågrepet og siktet en mann for drap i saken, opplyste politiinspektør Grete Lien Metlid på en pressekonferanse klokka 10.30.

Var etterlyst

- Det har pågått en intens etterforskning de siste to dagene. Vi har jobbet iherdig, og pågrepet en person som nå er siktet i Bjørndal-saken, sier Metlid, som forteller at mannen i går var etterlyst av politiet.

- Vi kom i kontakt med mannen via hans forsvarer i går kveld. Han ble satt i arresten like før midnatt, og siktes for drap, sier Metlid.

SKYTEEPISODE: Natt til mandag rykket politiet ut etter meldinger om skudd avført på Lambertseter i Oslo. En bil ble stanset i Gamlebyen i Oslo, og tre personer ble pågrepet i forbindelse med skytingen. I bilen fant politiet to skytevåpen. Vis mer

Mannen er i begynnelsen av 30-åra, og en politiet har kjennskap til fra før.

- Tilfeldig offer

Personen som i går døde etter skytinga på Bjørndal, var en polsk statsborger i begynnelsen av 30-årene. Han bodde og jobbet i Oslo.

Ifølge Metlid var den polske mannen trolig et tilfeldig offer. Politiet ser foreløpig ingen relasjon mellom ham og siktede, opplyser hun på pressekonferansen. De ser heller ingen relasjon mellom ham og personer som er siktet for skytingen på Lambertseter.

- Vi jobber med en teori om at avdøde kan ha kommet opp i en situasjon på Bjørndal, som gjorde at han ble et tilfeldig offer.

Ifølge en pressemelding fra politiet døde mannen på sykehus, og hans nærmeste pårørende er varslet.

Pågripelser

Fem personer har til sammen blitt pågrepet for skytingen på Lambertseter.

Tre av disse ble varetektsfengslet tirsdag. Alle tre nekter straffskyld etter siktelsen.

De tre, som er henholdsvis 37, 33 og 19 år gamle, er alle siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen på offentlig sted, ifølge NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!