Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann siktet for drap i Ålesund

ÅLESUND (NTB): Politiet har siktet en mann for forsettlig drap på 68 år gamle Hilmar Jarle Fjørtoft i Ålesund. Fjørtoft ble funnet død i sin egen leilighet i Latinskolegata 6 i Ålesund torsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener drapet har skjedd i den samme gården, der Fjørtoft også hadde vaktmesteroppgaver.

Stump vold

Avdøde hadde skader som kunne tyde på at han har vært utsatt for stump vold, og Kripos har bistått politiet i Ålesund med teknisk og taktisk etterforskning. Et førtitals personer er avhørt siden den pensjonerte sjømannen ble funnet død.

Politiavdelingssjef Kåre Hanken ved Sunnmøre politikammer sier til NTB at det er summen av den omfattende etterforskningen som har ført til pågripelsen. Hanken opplyser at siktede ble pågrepet mandag kveld og vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

Ikke vedgått forholdet

Siktede har i avhør med politiet ikke vedgått forholdet han er siktet for. Flere funn på åstedet gjør imidlertid at politiet mener det er skjellig grunn til mistanke mot mannen, som er bosatt i Ålesund.

Politiet ønsker ikke å uttale seg om noe motiv for drapet, men Fjørtoft har åpenbart vært utsatt for grov vold.

Hele Norges coronakart