DRAPSÅSTED: Kriminalteknikere fra politiet i Nordre Buskerud har iverksatt drapsetterforskning på en hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune, etter at en person fortalte til politiet at han hadde drept sin kjæreste. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
DRAPSÅSTED: Kriminalteknikere fra politiet i Nordre Buskerud har iverksatt drapsetterforskning på en hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune, etter at en person fortalte til politiet at han hadde drept sin kjæreste. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Mann siktet for drap i Hallingdal

Fortalte om drap da han satt fastklemt i et bilvrak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Har du relevant informasjon om saken? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): En mann er siktet for drap på kjæresten sin etter at hun ble funnet død i ei hytte på Sørbølfjellet i Flå kommune i Hallingdal, opplyser politiet.

Ifølge politiet fortalte mannen selv at han hadde drept sin kjæreste. Politiet dro til hytta og fant en død kvinne.

Politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt sier til Dagbladet at politiet rykket ut til en trafikkulykke ved Gulsvik i Flå klokka 08.30 i dag tidlig. En av de skadde i ulykken, fortalte politiet på stedet at det lå en død kvinne i en hytte på Sørbølfjellet.

Drapssiktet i trafikkulykke

- Mannen som fortalte dette er nå siktet for drap. Han er skadet og innlagt på sykehus. Vi vurderer hans situasjon slik at det ikke er mulig å avhøre ham nå. Vi antar at kvinnen ble drept en gang på morgenkvisten i dag, sier Omholt.

Drapssiktede satt fastklemt i det ene bilvraket da politiet kom fram til ulykkesstedet. Personer i den andre bilen, som var involvert i ulykken ved Gulsvik, ble bare lettere skadet.

Politiet rykket umiddelbart ut til hytta på Sørbølfjellet hvor de fant kvinnen død. Både siktede og avdøde er født på 1990-tallet. Begge er norske statsborgere. Politiet er tilbakeholdne med informasjon i saken fordi pårørende ennå ikke er varslet og fordi de er i en innledende fase i etterforskningen..

Politiet har bedt om bistand fra Kripos til etterforskningen. Det foretas nå både teknisk og taktisk etterforsking.

- Vi har lokale kriminalteknikere som jobber på stedet nå. Etterhvert vil også kriminalteknikere fra Kripos komme for å bistå oss i etterforskningen. Den avdøde vil bli sendt til Rettsmedisinsk institutt for å bli obdusert, sier politiadvokat Per Thomas Omholt.

Klokka 14.40 i dag sier politiadvokat Per Thomas Omholt at siktede er våken, men ikke i en tilstand som gjør at det er forsvarlig å avhøre ham. Siktede er ikke kjent for politiet fra tidligere.

- Av hensyn til etterforskningen og at siktede ennå ikke er avhørt, kan vi ikke kommentere spørsmål om det er funnet et drapsvåpen eller mulige motiv for gjerningen, sier Omholt.

Var på hyttetur

Den drapssiktede mannen og kjæresten hans er ikke fra området. De har vært på hyttetur sammen. Advokat Sindre Løvgaard er blitt oppnevnt som forsvarer.

- Jeg har foreløpig ikke vært i kontakt med personen som er drapssiktet, men vil forsøke å få samtalt med ham så snart det er mulig. Jeg kjenner ham ikke, sier Løvgaard.

Saken oppdateres