Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mann siktet for drap i Sandefjord

Kvinne i 30-åra funnet drept i leilighet.

SANDEFJORD: En mann i 40-årene er siktet for drap etter at en kvinne i 30-årene ble funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum søndag ettermiddag. Foto: Geir Eriksen Vis mer

En mann i 40-årene er siktet for drap etter at en kvinne i 30-årene ble funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum søndag ettermiddag. Det opplyser politiet i en pressemelding.

Det var ved 15.20-tiden at politiet mottok melding om den døde kvinnen. Det er en relasjon mellom kvinnen og den siktede mannen, men politiet ønsker ikke å utdype relasjonen.

Stakk fra stedet

Den siktede var ikke på åstedet da politiet ankom stedet, men ble pågrepet litt før klokka 17 søndag ettermiddag. Mannen ble pågrepet uten dramatikk. Han er nå i politiets varetekt og planlegges avhørt i løpet av kvelden.

Det er satt i gang en omfattende taktisk og teknisk etterforskning for å kartlegge bevegelsene til fornærmede og mulig gjerningsmann i timene før kvinne ble funnet.

Det arbeides med å varsle pårørende.

ETTERFORSKNING: Det jobbes søndag ettermiddag med en omfattende etterforskning av drapet. Foto: Geir Eriksen
ETTERFORSKNING: Det jobbes søndag ettermiddag med en omfattende etterforskning av drapet. Foto: Geir Eriksen Vis mer

Utelukker ikke flere pågripelser

Politiadvokat An Eline Rimstad Johansen sier til Dagbladet at det var vitner som meldte fra om drapet. Hun vil foreløpig ikke kommentere hvilken relasjon det er mellom siktede og kvinnen.

Politiet jobber med tekniske undersøkelser på stedet, og Johansen sier disse vil pågå utover søndag ettermiddag og kveld.

Johansen utelukker ikke flere pågripelser, men sier at det søndag ettermiddag ikke er noe som tyder på at flere har vært involvert. Vitnene som varslet om den døde kvinnen, skal ha kommet til leiligheten etter at drapet skjedde.

Kjent for politiet

- Vi jobber med å avklare hva som har skjedd og hva slags våpen som er brukt.Det er også for tidlig å svare på når dødstidspunktet har vært, sier politiadvokaten.

Drapet skal ha skjedd i et boligstrøk like ved sentrum. Det er ifølge politiet uklart hvem som har hatt fast tilhold på adressen. De involverte skal være kjent for politiet fra tidligere.

Advokat Jonny Sveen er etter siktedes ønske oppnevnt som forsvarer. Sveen sier til Dagbladet like før klokka 20 søndag kveld at han ikke har møtt sin klient ennå.

- Det er også usikkert om det i det hele tatt blir noe møte i kveld, sier advokaten.