Mann siktet for drap på moren

Politiet har siktet en mann i 40-årene for drap på sin 75 år gamle mor i Malvik utenfor Trondheim fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har siktet en mann i 40-årene for drap på sin 75 år gamle mor i Malvik utenfor Trondheim fredag kveld.

Ifølge lensmannsbetjent Kåre Saksvik ved Malvik lensmannskontor ble kvinnen stukket i hjel med kniv. Avhørene av siktede tok til ved 05.30-tiden natt til lørdag. Foreløpig vil politiet ikke opplyse om mannen har erkjent å ha forårsaket morens død.

Meldte seg selv

AMK-sentralen fikk melding om at kvinnen var død eller alvorlig skadd ved 22.30-tiden.

- Da ringte noen og fortalte at 75-åringen hadde falt ned en trapp, og trengte legehjelp. Sannsynligvis var det sønnen selv som ringte, sier Saksvik.

Ved 22.50-tiden møtte sønnen opp på politivakta i Trondheim politidistrikt, og fortalte hva som hadde skjedd. Han ble satt i varetekt, og Uttrøndelag politidistrikt ble varslet om saken.

Omtrent samtidig fikk politiet melding fra en lege som hadde undersøkt liket, om at dødfallet trolig ikke hadde naturlige årsaker.

Kvinnen bodde alene sammen med sin sønn på en bondegård i Vikhamar i Malvik kommune i Sør-Trøndelag. De to skal ha vært alene i huset da moren ble drept, og politiet tror ikke det finnes øyenvitner til selve drapet.

Psykiatrisk pasient

Saksvik sier til NTB at lensmannskontoret er kjent med at sønnen har hatt psykiske problemer, og at han skal ha fått behandling.

- Vi har også hørt at han skal ha vært psykiatrisk pasient. Men vi har foreløpig ikke fått bekreftet hvor han har vært behandlet, og hva han har vært behandlet for, sier han.

Politiet fikk ingen forvarsler om drapet. Natt til lørdag var det heller ikke kjent om mannen hadde ringt til helsevesenet for å få hjelp.

Politiadjutant Kjersti Hegerberg ved Uttrøndelag politidistrikt sier til NTB at politiet natt til lørdag ikke har fått fastslått dødsårsaken. Hun har heller ikke tatt stilling til om liket skal obduseres.

Vikhammer hotell er nærmeste nabo til gården. Verken personalet eller gjestene på hotellet la merke til noe unormalt om kvelden.

(NTB)