Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

15-åringen fra Kapp døde i går

Mann siktet for drap på sin 15 år gamle sønn

15-åringen som ble utsatt for grov vold av sin far har kjempet for livet på Ullevål sykehus. I går måtte han gi tapt.

DØDE I GÅR: Den 15 år gamle gutten gikk i går bort som følge av skadene etter voldshendelsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
DØDE I GÅR: Den 15 år gamle gutten gikk i går bort som følge av skadene etter voldshendelsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

9. oktober fant politiet en 15 år gammel gutt livløs på gulvet i sitt eget hjem. Han var offer for grov vold.

Mannen i 40-åra ble pågrepet uten dramatikk noen hundre meter fra familien hus på Kapp i Østre Toten. Politiet holdt 15-åringen i live med hjertestarter og førstehjelp frem til luftambulansen ankom og fraktet offeret til Ullevål sykehus. Etter å ha kjempet for livet sitt i nesten en måned, ble 15-åringen erklært død i går kveld.

INFORMERTE: Etterforskningsleder John Eivind Melbye og politijurist Mari Lauritzen Hasle informerte pressen om utvikling i den tragiske saken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
INFORMERTE: Etterforskningsleder John Eivind Melbye og politijurist Mari Lauritzen Hasle informerte pressen om utvikling i den tragiske saken. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

- Familien er i dyp sorg, sier Inger Marie Støen, som er bistandsadvokat for familien.

Støen sier til Dagbladet at familien får oppfølging og at de har mange rundt seg.

Rekonstruksjon

I etterkant av dødsfallet kom politiet i dag med ny informasjon om hendelsen.

Faren til gutten er nå siktet for drap på sin 15 år gamle sønn samt seksuell omgang med barn under 14 år. 15-åringen er offeret i begge siktelsene

- Siktede er avhørt to ganger. I det siste avhøret ble det gjennomført en rekonstruksjon på åstedet med bistand fra Kripos, sier etterforskingsleder John Eivind Melbye.

Politiet vil begjære forlenget varetektsfengsling av mannen.

Melbye forklarte at politiet har jobbet hardt for å unngå tunnelsyn i etterforskinga av saken, og opplyste under pressekonferansen at etaten hele tiden har jobbet med flere hypoteser.

Frihetsberøvelse

STERKT PREGET: Bygda er sterkt preget etter drapsforsøket på en 15-åring, som fant sted på Kapp i Østre Toten. Video: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

Faren i 40-åra har tidligere erkjent det som da var et drapsforsøk, og sitter for tida varetektsfengslet. Ifølge hans forsvarer har han gitt detaljerte forklaringer og samarbeidet med politiet i etterforskningen.

21. oktober opplyste politiet at siktelsen ble utvidet. Faren er nå også siktet for seksuell omgang med barn under 14 år. Han er i tillegg siktet for frihetsberøvelse av mora til den 15 år gamle sønnen, og har erkjent dette.

- Bakgrunnen for at siktede er siktet for frihetsberøvelse av guttens mor, er at hun skal ha blitt låst inne på et soverom i huset da drapshandlingen skjedde den 9. oktober. Hun kom seg til slutt ut på balkongen og fikk varslet en person som var i nærheten, sier politijurist Hasle.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media